Glass i stora lass

Imorse frågade en kompis om vi ville följa med deras lilla familj och äta glass i vårvädret. Absolut! Jag är inte den som säger nej till glass! :)

Brukar alltid välja samma glassorter varje gång, pecannöt med kolasås och blåbärsglass. Men idag blev det blåbär, päron och melon! Och melonglassen var bara så god! Var lite skeptisk mot den i början, men den slank ner. Nästan närapå beroendeframkallande! Anledningen till att jag var skeptisk är för att jag, när jag var runt 15-16 år och ung och dum, drack mig aprak på melonlikör! Efter det har jag verkligen inte klarat av någonting med artificiell melonsmak.

Det var i alla fall supertrevligt att komma ut och umgås med dem. Vi tog en sväng på stan sen när vi ätit upp, tittade lite på skor åt Al, men hittade inga jag kände var värda pengarna. Däremot hittade L skor åt henne. För 99 spänn! Själv hittade jag ett par assnygga stövlar på Din Sko, men de fanns så klart inte kvar i min storlek! :( Måste kolla om de finns i en annan Din sko här i stan, för i så fall SKA jag ha dem och åker dit first thing in the morning! (Konstigt nog så finns de inte på hemsidan alls. Kanske lika bra att ge upp hoppet om dem på en gång då.. )

Al somnade som en liten gris i vagnen, sen sov hon i nästan 2 timmar! Var riktigt skönt faktiskt, hann tom komma hem och slänga mig en stund på soffan och bara samla kraft innan hon vaknade. :)

Sen har kvällen varit väldigt annorlunda. Sambon har folk över, spelar rollspel! Och jag säger bara OMG! De skulle inte spela så länge sa han i morse, de skulle börja kl 12. De är inte klara än. Börjar undra om de någonsin kommer bli klara?

Tills dess zappar jag på tv:n och låtsas ha en påse godis framför mig :) Mumsar popcorn och dricker cola istället. Kanske ska ta mig en smörgås istället..

*Svammlar* ja nåt annat än detta ska jag göra i alla fall..

Funderar.. :(

Jag förstår inte varför min mammas (och syrrans) åsikter om saker och ting fortfarande betyder så mycket för mig. Visst är det väl bra på sätt och vis. Men som sambon sa igår "du är vuxen nu, betyder det så mycket det hon tycker?" Det det handlar om är såklart tatueringen. Ringde igår och var jätteglad, men hon blev alldeles avig på rösten.. och genast började jag ångra mig! Eh. Lite för sent för det nu va? Men resten av kvällen satt jag och bara"hittade fel" på den. Den var för liten, det var fel typsnitt, det var en dum placering osv osv.

Jag är ju för fasen 27 år! Inte borde väl det komma åt mig så hårt fortfarande!? Äsch. Jag tycker den är fin, sambon tycker den är fin, och ni som skrivit har tyckt den var fin. Jag har ju alltid velat haft en tatuering där och nu blev det min dotters namn! Det får räcka för mig. Alla kan ju inte tycka om allt här i världen. Men jag stör mig på mig själv när jag är så är! :(

*Sucka*

nej, det är fint väder ute så jag ska bara dricka mitt te, så blir det nog ett gladare inlägg nästa gång :)

Uppdatering med bild

Uppdaterat med bild nu på senaste tillskottet bland tatueringarna! Är du nyfiken så hittar du inlägget här

Nygaddad!!

Gick ut på promenad för att få Alicia att sova en stund. Tänkte att jag smiter förbi tatueringsstudion jag fick presentkort på när jag fyllde för att boka tid.

Han: "men du skulle göra dotterns namn var det inte så ?"
Jag: "ja precis"
Han: "jamen då gör vi den på en gång då!"
Jag: "haha! javisst!"
Han: "jag ritar upp den så får vi se"
Jag: "Är du seriös alltså?! Men Alicia ligger ju i vagnen här utanför och sover!"
Han: "Jamen Jocke hjälper dig lyfta in vagnen! Kom nu!"

så sådär gick det till! Nu sitter jag lite småöm på handleden, men ack så fin den blev. Tänkte ta kort senare på den när svullnaden lagt sig.. just nu är den inte så fotovänlig :) Det roliga är att det känns som om den alltid suttit där. Precis som mina andra tatueringar jag har. Då har man prickat rätt va?! :)


image116

Förskoledags!

Idag har vi varit och tittat på sista förskolan på vår lista. Och den hamnar nu högst upp på vår placeringslista för Al till i höst! Det var stort och de hade 150 barn (!) men man märkte inte av att de hade så många barn ens. Stora lekytor för barnen att vara på ute och inne, dessutom en skog runt knuten de brukade vara i ibland. Sen tyckte jag om att hon som guidade, enhetschefen, var så ärlig mot oss!

jag: "är ni ute varje dag?"
hon: "ja, för det mesta.. men visst finns det dagar vi inte går alls på utan vi är inne en hel dag med"

Uppskattade verkligen ärligheten där, så hon inte bara försökte sälja in "sin" förskola till oss genom att lova guld och gröna skogar. Det var här jag bestämde mig för dem i alla fall.  :)

Nu när vi kom hem skrev jag snabbt i pappren och nu ska jag kila ner på stan och posta dem tillsammans med ett papper från försäkringskassan. Det är inte bara att vara föräldraledig inte. Det här med föräldrapenning kan ju göra en gråhårig! Nu måste alltså sambon ge mig dagar för att jag ska få vara hemma så länge vi hade tänkt. Detta innebär alltså pappersarbete, då en blankett måste fyllas i där han "avstår föräldrapenning" som det så fint heter. Vad hände med det papperslösa samhället? =S

Känns lite konstigt. Om 1 månad och 11 dagar blir vår tös 1 år! Och snart ska hon börja på förskolan! (hehe, känner mig väldigt "PK" här som inte ens skriver "dagis" längre) och imorse såg jag en tand till!! Har haft fullt upp med att hålla utkik efter en av framtänderna där uppe som ligger och lurar precis under ytan, att jag helt missat den här lilla hörntanden i underkäken! Men framtanden kommer när som helst nu! 4 tänder på 3 veckor har hon lyckats med nu i alla fall, så nu är hon uppe i 6 tänder med en 7:e strax under ytan alltså. Inte konstigt att vi varit lite "osams" hon och jag på nätterna.

Appropå nätterna så kom hon in rätt snart i vår säng i alla fall igår. Sambon gick in till henne när jag borstade tänderna, men fick henne inte att somna om, så han bar in henne till mig istället. jaja. Hon sov i alla fall 3 timmar i sin säng! Alltid något, från att bara sova 30 min pass i den! :)

Nähä.. och min mobil är fortfarande borta! *gråta* fast det har gett resultat på mobilräkningen i alla fall! haha. Det var nog den minsta summan jag någonsin fått en mobilräkning på! Det är säkert sambon som gömt den någonstans så jag inte kan sms:a som jag vill! Nej, men skämt åsido, jag blir galen snart! Alla mina telefonnummer är ju där. Känner mig nästan helt isolerad från omvärlden. Tacka gudarna för internet och msn! :)

image114

Busy little bee image115

Tigerbalsam och spjälsängar

Efter gårdagens incident, med ramlande barn, (läs mer om det här) så bestämde jag mig idag för att prova lägga Al i sin säng för kvällen. Det kommer bli mycket springande inatt om hon ska  sova där hela natten, men jag känner att hon måste bli bekväm med att sova där snart. Däremot ska jag försöka hitta någon liten lampa att ha tänd i hallen, själv var jag oerhört mörkrädd när jag var liten, kan ha med att jag drömde väldigt mycket, och såg väldigt mycket jag inte förstod då. Mer om det någon annan kväll. Men därför har jag i alla fall fått för mig att Al också är rädd för mörkret.

Hon brukar dock vakna så fort jag lägger ner henne i hennes säng, men ikväll snurrade hon runt och lade sig på mage direkt och somnade sen om direkt. Hoppas verkligen hon kommer sova bra där nu!

Sambon har ont i ryggen, lyfte kistbordet i vardagsrummet fel häromdagen när vi städade, så jag har fått vara hans personliga tigerbalsam-insmörjare :) Det är ju trevligt.. förutom att det stinker så förbannat illa om den! Tvättade händerna två gånger direkt efter, men luktar fortfarande! blä! Hoppas verkligen det hjälper honom nu, annars vet jag inte om jag går med på att massera in mer av det där gucket!

Ja, just ja. Tatueringsmotiv är bestämt! Bara att ta sig i kragen och gå förbi studion någon dag nu och boka tid! Can I get a Woop Woop! :) Undrar vad de säger på jobbet om det.. och placeringen.. Blir på vänster handled. Men det kommer bli så snyggt! Får väl ha såna där snygga svettarmband annars om det stör omgivningen för mycket. Men det tvivlar jag på, då en av mina medarbetare har hela armarna täckta! :) samt att de få gånger kunderna sett mina tatueringar så har de utbrustit "vilken fin!" och " har du fler".

Sen efter denna är det en kvist med körsbärsblommor på vristen som ska göras! Med blad som singlar ner på foten. Sambon är inte alltför nöjd med den idén så jag måste bearbeta honom lite mer innan det sker.. hehe. Nu ska jag umgås lite med sambon.

G'natt!

Bloggare som slutar

Jag tycker det är så himla tråkigt när bloggare av olika anledningar slutar eller känner sig tvugna att lösenordsskydda sina bloggar pga att folk utnyttjar deras bloggande till att på olika sätt skada den personen!

Nu har en väldigt bra bloggare, Girlgoesmom, låst sin blogg för omvärlden. Fruktansvärt tråkigt tycker jag! Den var inte bara ärlig och naken (ja, ok, men jag fick i alla fall känslan av att den var det) den var så himla snygg med! Men eftersom hon, som hon själv skrev "inte kunde sålla ut rötäggen" som är anledningen till att den nu är låst, så fick ingen av hennes läsare lösen till den. Så tyvärr kan jag inte hjälpa till, Emma, som skrev i mina kommentarer tidigare. Jag saknar den lika mycket som du! :(

Vad ska man nu läsa då? Har DU en blogg du läser, eller skriver med för den delen, som är ärlig och rak och som INTE innehåller "dagens outfit" så hojta gärna i mina kommentarer. Bra bloggar är svårt att komma över these days..

Dränkt katt..

Precis så känner jag mig just nu. Kom just innanför dörren efter att ha varit och ätit lunch med en väninna hemma hos dem. Mycket trevligt och mycket gott! Precis som alltid alltså :) Al och hennes son lekte så perfekt och snällt med varandra på hans rum. Så äntligen kan man faktiskt sitta och prata lite och umgås lite när man ses. Det är ju egentligen det ultimata att träffas så här hemma hos varandra istället för på stan! 

Precis när vi gick utanför deras port blev det uppehållsväder, så jag skyndade mig hem, men halvvägs hemma öppnade sig himlen och det bara öste ner! Hade självklart inget paraply med mig, men som tur var så hade jag regnskyddet kvar på vagnen från igår så jag slapp krångla på det mitt i alltihop i alla fall.

image113






En väldigt trevlig dag

trots regn från morgon till.. ja det håller nog på än.

Våra vänner kom hit vid 12:30. Även hon var supertrevlig! Och lilla Viggo var ju bara såå söt! Och snäll och lugn! Hade helt glömt bort att de mest bara sover när de är så där små. Våran stora vilde sov bara en stund på fm sen sov hon inget mer, utan var full av energi hela kvällen! Bjöd på Gino, med jordgubbar, hallon och blåbär, det var okej, om än lite surt tyckte jag. Men hade inget socker hemma att ha på bären, men det gick bra ändå.

Pratade om allt mellan himmel och jord. Jag tycker om "enkla" människor. Alltså människor som är lättsamma och pratglada. Enkla att umgås med helt enkelt! Hoppas att det blir fler gånger!

På kvällen åt vi tacos hela högen, ja förutom barnen då, sen kollade vi på film. "30 days of night" och här kommer ett stort NO NO! Vad ni än gör, så se den inte! Det var fan den sämsta film jag sett på länge! Vi satt allihop och fattade inte nåt av historien eller någonting. Men det var ju mycket blod. Alltid något .. eller.. nej.

Nu är jag skittrött, när de hade gått så plockade jag undan och ställde in allt i diskmaskinen, it was a f*ing halleluja moment I tell you! Sen satte jag mig framför datorn när jag hör en duns i sovrumsgolvet och sen Al skrika. Då har hon för andra gången snurrat sig ur våran säng och rasat i backen! :(

Lyfte upp henne, hon skrek så klart, men så snart jag började gå runt med henne somnade hon om. Nu sover hon gott mot mitt bröst. Min lilla skitunge. Men vad rädd man blir innan man vet hur pass allvarligt de ramlat. :( Nu har jag jättedåligt samvete att jag inte gick och lade mig tidigare bredvid henne, men nu är det faktiskt dags för henne att sova i sin egen säng! Med start imorgon.. tror jag.. Tror det är jag som har och kommer ha störst separationsångest över det här.. :(

Nu ska jag höra vad sjukrådgivningen har att säga om det här med fallet från sängen, sen ska jag krypa till kojs, lukta på min lilla älsklings hår och känna hennes hand i min. <3 Vet inte om det finns något bättre sätt att somna på faktiskt!


Kram och god natt!


Idétorka

Uh... vad länge sen jag skrev något här. Men det har liksom inte hänt något eftersom jag varit sjuk.

Mår i alla fall bättre nu, fortfarande lite hostig och hes, men det håller i sig som faen det här! Hes är jag ju för att jag hostat sönder halsen typ.

Idag får vi besök av våra vänner och deras lilla Viggo. Ser så himla mycket fram emot det! Jag tycker om att umgås och omge mig med trevliga människor! :)

Nu är det väääldigt tyst runt omkring mig.. måste nog gå o titta efter vad dotra gör för något..


Just ja, har mer eller mindre lagt ner det där med bloggtoppen. Kändes inte värt det. Och Ni som läser, läser. De som inte läser.. ja det är deras förlust eller hur ;)


kram på er!


Frisöryrket nästa?

Ja, kanske det kanske? Mår lite bättre idag, trots ingen röst alls och värmesvallningar, försökte ta tag i att röja upp lite, men det orkade inte kroppen min med, så då tog jag tag i det andra jag har haft hängande över mig sen Al föddes. Hennes kalufs!

Saken är den att hon hade så enormt mycket hår när hon föddes, men vissa tesar tappade hon aldrig så det var tre långa tesar, alla i olika längd då såklart, eftersom hon sov mycket på en sida när hon var nyfödd och nästan inget på den andra. Håret i nacken gjorde så hon såg ut som en gammal mc gubbe ni vet? Såna som sparar en jättelång hästsvans, men som inte har något annat hår.. för mycket vilja men inte kunna. Precis så såg hon ut.

Har fått massa kommentarer att jag måste klippa av det. Vaddå "måste", kände jag och lät det växa, men nu i ett par dagar har jag insett att hon inte kan se ut på det där viset.

Hästsvansen klippte jag av får några dagar sedan, men idag rök alltså de andra tesarna, samt att jag toppade luggen på henne! Gick överförväntan bra! Hon var jätteduktig hela tiden, bara hon fick ha kammen. Så ett snabbt drag så håret blev vattenkammat, sen fick hon ha den igen och tjoff! Nu har hon faktiskt en frisyr! Är mest nöjd med att jag faktiskt fick till luggen utan att den blev så där "pottklippt" !

Fast.. lite vemodigt känns det ju. Hon fck en frisyr nu = hon ser större ut. Och nu måste hon verkligen ha hårspännen i, så hon inte ser ut som en kille... :)

Nariga läppar

kommer ju oftast som ett brev på posten.. eller som ett meddelande på msn kanske man får skriva i vår tid, när man är sjuk och då speciellt när man är nästäppt. Därför vill jag rekommendera Er att prova Locobase repair, som finns att köpa på Apoteket. Det är en hudkräm som jag egentligen köpte för Alicias torra kinder, men apotekaren tittade på mig och sa "den här kan man även använda på torra läppar" hmm.. snygg pik! ;) sagt och gjort, jag provade och geez vilka mjuka och pussvänliga läppar man fick! :)

Och varför ska det vara så svårt att inte bita och gnaga på läpparna när de är fnasiga? Det är typ som att försöka att inte slicka sig om munnen när man äter sockrade munkar! Omöjligt!

Ett annat tips är ju att dricka mycket vatten om man har torra och fnasiga läppar, så nu sitter jag och ska pimpla i mig ett stort glas vatten innan jag stjälper mig i bingen..

Kram och godnatt!

Alvedon

är min bästa vän just nu.. fy sjutton vad sjuk jag blev! Fast jag hade tur som inte behövde ligga med hög feber flera dagar som sambon fick göra. Nu är jag pigg i huvudet, men trött och slut och slö i kroppen. Hostar som en galning med.. sån där brännande hosta ni vet. uscha.

Nej, som sagt, hade hög feber igår på kvällen, med feberfrossa och hela baletten, lade mig redan vid 20, sen svettades jag som en gris på andra halvan av natten. När jag kom upp frågade sambon vad jag gjort med håret, då hade det fått formen som om jag gått och lagt mig med nyduschat hår! oopss. Ingen röst har jag heller, så ni kan ju gissa ifall Al har tagit mig på allvar idag eller inte när hon varit på saker hon inte får!

Som när hon gjorde detta t ex:

image112


Detta var en ypperlig plats för att titta på barnprogram tyckte hon. Min älskade busunge!

Favorit

som växer och växer för varje gång jag hör den! Nu gick det inte att lägga in den så ni bara kan klicka upp den här. Men jag länkar här!

Blir så otroligt partysugen när jag hör den! Snart är det väl ändå min tur att få svänga mina lurviga?! :)

Inget besök idag

men tror det var lika bra. Känner mig verkligen inte på topp alls :( Var ute och gick en promenad för att få Al att somna, men sen var jag totalt slut! Lagade lite mat,  wokad Teriakykyckling och ris. Blev helt okej, nu har jag just röjt undan i köket. Al leker på sitt rum och sambon duschar. Så snart han är klar ska jag in och lägga mig i badet. Skumbad dessutom. Tycker jag förtjänar det efter att ha tagit hand om 2 sjuklingar en hel vecka som dessutom smittat mig! :(

uppdatering

Som om det inte vore nog att hålla på att bli kanonsjuk så är min mobil fortfarande borta! Snart en vecka mobillös! Jag blir galen!!

Honungsvatten och bebissjuka

Usch, jag hatar hosta. I natt har jag hostat sönder halsen så nu sitter jag med en stoor kopp varmt honungsvatten för att lindra lite..

Skulle få besök av ett par vänner som har en nästan alldeles färsk "nyföding" hemma! 19 dagar stor är han, om jag räknat rätt så här på morgonen. Vill så gärna träffa dem. Dels för att jag egentligen bara träffat mannen i förhållandet, men pratat genom blogg och familjeliv med "frua", så det skulle ju vara roligt att träffa henne IRL med. Men jag erkänner att deras lilla Viggo faktiskt är huvudattraktionen! :)  Vi får ringa till dem så får de bestämma hur de vill göra, om de vill komma trots att jag hostar, eller om de vill vänta. Hoppas de vågar komma ändå så  jag får spä på min bebissjuka lite mer..

När jag berättar för folk att jag är bebissjuk får jag alltid frågan om jag och sambon "vill ha syskon eller jobbar på att få" syskon till Al. Men så är inte fallet! Inte än.

Det jag har kommit till nu 10 månder senare, är känslan av hur mysigt det var att vara gravid! Hur det var att få plusset, första ultraljudet, första sparken jag kände, första sparken sambon kände. Bädda spjälsängen, köpa vagnen, packa bb-väskan. Första allt! Men mest längtar jag efter känslan som var när hon äntligen kom ut och lades på min mage! De få sekundernas känsla, kommer jag jaga hela livet! Inte ens att se en kvinna vråla av smärta i programmet "sjukhuset" får mig att tappa sugen. Utan jag sitter bara och tänker "åh, vad härligt!"

image110


Men.. jag erkänner att jag nog förträngt graviditeten hur den var efter v 33 där någonstans. Jag längtar inte efter foglossning, inte kunna knyta skorna, nattvak och inte få sova. Amma, tappa sin identitet, amma, leta efter sin identitet, inte få sova, ovissheten om jag gör rätt. Amma.. och ja just ja, skrev jag "inte få sova" ;)


image111

nu överdriver ju den här lite.. att få sova 5 timmar i sträck vore ju najs med :)

Kommentera mera!

Tycker det är lite tråkigt att alla ni som läser inte lämnar ett litet tassavtryck då och då här i min lilla blogg :) Det är så roligt att klicka fram sidan där alla kommentarer står för att se om någon har några funderingar eller tankar om vad jag skrivit :) Och står det att man fått en ny kommentar där så är det som julafton varje dag! :) som mest har jag haft 28 unika besökare enligt statistiken här på blogg.se, men varför ger ni er inte till känna?

Så kom igen nu! En liten kommentar från just DIG vill jag ha i framtiden.. det tar inte många sekunder :) ja och så hoppas jag ju att Ni som redan kommenterar försätter med det såklart!

Make my day!  hehe..

KRAM!!


Dagens kap!

Idag gjorde jag ett kap när jag kom in på H&M! En skinnjacka till Al för 98 spänn!! För bra för att låta bli :)

image108

Köpte några strumpor och en mössa med

image109

Ja, det krockar kanske lite med skinnjackan, men tycker ändå att det passar med sött möter tufft :) För det är såå mycket Al! Strumporna var vanliga vita.. med sockeplast! Hur sött som helst, men inte tillräckligt roliga för att lägga in bild på :)

Förövrigt skulle jag vilja lägga in den här promenaden som blev idag, varje dag! Shit vilka snygga ben jag skulle få då! 4 km dit, promenerandet i själva köpcentrat, 4 km tillbaka in till stan, sen plus en bit till, till väninnans barns dagis, sen promenerade vi hela högen till stadsparken och matade änderna och så därifrån och hem. Så den där plus biten är 1-2

Dagens Sofis mode

Var bara tvungen att köpa dagens "Sofis mode" tillsammans med Aftonbladet idag. Egentligen ville jag köpa den andra tidningens söndagsbilaga, men det som fick mig att slutligen falla för Sofi var rubriken "Fuska dig till en utsövd look" !! För bra för att vara sant tyckte jag och ryckte genast åt mig en bilaga. Så vad är de hemliga knepen? jo:

1. en (tunnflytande) concealer
2. Ljus hudtonad penna på insidan av fransraden
3. En ljus skimrande skugga i ögonvrån
4. Franstång och mascara

häpp! Bara pennan och franstången jag inte redan använder mig av. Får väl bli till att införskaffa det då :)

Förövrigt tycker jag faktiskt att den här bilagen är riktigt rolig. Fast jag undrar jag över Schulmans medverkan? Men det kanske bara är jag som inte förstår hennes sätt att skriva bara. Eller så har hon svackor som vem som helst annars.. men om man får betalt för att skriva borde man inte få har svackor tycker jag..


image107

 

Lite roligt så här på måndagsmorgonen

Genom en slump hittade jag denna sida, där man kan kan skapa egna slogans! Dessa ändras sen var 30 sekund.

För att se om det funkar:

 
vilken slogan står här när just DU läser?!



generated by sloganizer.net



image107

*ryser*

Alicia har börjat med något nytt! Hon har börjat tugga tänder! Och jag får panik! Är det något jag har "fobi" för på kroppen, är det (vuxnas)fötter och tänder! Jag ryser i hela kroppen när hon gör så. Snälla säg att det försvinner och att det bara är så här nu när hon fått tänder både uppe och nere.. sitter och mosar i henne kex nu, för att slippa höra! Inte bra det heller, men som sagt, jag får panik av ljudet!


Räknaren på bloggtoppen är nollad igen. Glöm inte bort att rösta på mig nu :) Jag vill få bättre placering än nr 68 den här gången ;) Kram!

image107

Mobillös

Jag har nu varit utan mobiltelefon i 2 dagar! Det värsta av allt är att det inte ens är självmant! It's gone! Buhu.. *gråta* och jag var så "smart" i lördags att jag satte den på "tyst" på kvällen, så även om batterierna inte tagit slut, hade jag inte kunnat ringa den ändå! Vet ni hur beroende jag är av min mobil?!

Patetiskt egentligen, för alla jag känner har ju mitt hemnummer, så vore det superdunder-viktigt skulle de ju kunna ringa hem, men tänk om! Tänk om någon vill mig någotsuperviktigt och bara minns mitt mobilnummer?! Eller om Orlando Bloom äntligen skulle få för sig att ringa mig och allt han hittar är mitt mobilnummer! ;) Oh nooo!

Jag tyckte faktiskt att jag hörde den pipa för sms imorse,
men jag vet inte var jag ska leta efter den heller. Tro mig, att jag  städade igår, var bara en ursäkt för mobilen med. Patetiskt det med..

Är Du med mobilberoende?!


image107

Vårsol

Vårsolen börjar titta fram och genast blir jag fylld av lustkänslor! Idag röjde jag undan i lägenheten och tvättade några maskiner tvätt. Möblerade om i fönstrena i vardagsrummet med, blev riktigt fint. Tänk att så lite kan göra så mycket :) Skulle behöva dammsuga och tvätta golven med, men med en sambo som är däckad i influensan, och en dotra som blir panikslagen bara man tar fram dammsugaren, så blev inte det gjort.. idag :) Förstår inte varför hon beter sig så mot vår dammsugare, hos svärfar var hon t om framme och kände på den fast den var igång. Vet inte om våran låter värre eller något i hennes små öron. I mina/våra öron låter ju en dammsugare som en dammsugare..

Det värsta med vårsolen är att det avslöjar så mycket! Var man missat att damma t e x erhm.. och ens typ genomskinliga hud! Skulle vilja använda mig av brun utan sol, har Doves ståendes i badrumshyllan, men jag kommer mig aldrig för att använda den.. Dels glömmer jag den när jag duschat, dels är jag rädd för fläckigt resultat.


Är det någon som har något tips på en relativt billig men riktigt bra brun utan sol att ha i ansiktet? Som man kan ha under makeup?


Ikväll blir det Americas Next Top Model. Ja, jag erkänner. Jag gillar det. Kommer alltid att göra.. intriger och snygga make ups. Kan det bli bättre?

hmm.. sen har jag inget mer att skriva för tillfället. All luft har gått ur mig och jag känner bara för att halvdö i soffan lite.. försöker zappa, men finns ju verkligen ingenting att titta på.. får se om jag smiter till affären och köper något gott att snaska på och om sambon orkar se film med mig ikväll.. Vore najs..

image107

Är det någon mer än mig som stör sig på att man inte bara kan få ett enda stycke centrerat, utan att resten av all text åker med då? Blir ju alldeles konstigt när man skriver ju.. :(

Kommentera i kommentarer?

En sak som jag funderat över när jag läst runt i olika bloggar är det här med att kommentera en kommentar i sina egna "kommentarer".

 Varför gör man det?

Läser folk verkligen kommentarerna på det viset? Jag menar, skriver jag en kommentar, går jag ju inte tillbaka till det inlägget jag kommenterat en stund senare, för att se om bloggskrivaren svarat mig? Vill man svara kan man väl skriva det i kommentarerna hos den som skrev? Hänger ni med? Eller, som jag sett andra göra med, klista in frågan eller kommentaren i ett inläg och kommentera där, om man nu tycker/tror att andra skulle dra nytta av att läsa vad man svarar..

Nej, jag förstår verkligen inte det där. Får mig att undra hur många kommentarer jag skrivit, som har svar där ute i "sajberrymden" som jag har missat! Det är ju inte heller alla blogar jag följer heller, utan surfar runt lite, trillar in på ett bananskal, läser, kommenterar om det är något att kommentera och drar sedan vidare ut i bloggskrivarnas värld.

Hur många bloggar följer du, då menar jag dagligen, och brukar du gå tillbaka till "kommentarerna" för att se om författaren svarat dig? Eller uppskattar du hellre att få läsa svaret i din egen blogg?


image107

skratta eller gråta - uppdatering 2

måste ju ge min sambo cred som faktiskt tog sig ut i halvstormen och köpte mig en chokladask. Kändes lite bättre då.. även om jag fick säga till om den så gick han faktiskt ut och lät mig stanna inne. :)

Jag kan vara irriterad på mångt och  mycket vad gäller honom, gnälla på honom osv, men jag vet att jag inte skulle kunna hitta någon annan som honom. Han är mitt allt och jag älskar honom!



image107


Helt glömt bort!

Hur har jag kunna glömma att rapportera.. Al har fått två tänder till! Nu är hon alltså 4-gaddare! Dessutom har hon börjat ta sig fram genom att gå längs med möbler!

Vår lilla tjej börjar bli stor nu!


image107

Skratta eller gråta - uppdatering

Ja, jag visste faktiskt inte om jag skulle skratta eller gråta. När vi kom in till stan smet vi förbi Ica för att handla cola till ikväll. Sambon får gå in då jag hade ett blöjpaket under vagnen. Han tar mitt kort. Kommer ut med en cola och en ros.. Alltså, idag på alla hjärtans dag, den första som mor, får jag en ros från ica, betalad med MITT kort! Med orden "nu har då fått en blomma i alla fall"

Det här är väl priset man får betala av att fylla så tätt inpå en sån här dag.. men VAFAN!  >_<


image107

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag och här sitter jag :) Ingen frukost på säng, ingen blomma (ännu) och ingen present (ännu). Men jag ska nog inte förvänta mig så mycket för då blir jag bara besviken. Igår sa sambons syrra "imorgon är det ju alla hjärtans dag" varpå sambon svarade "vad är det med det då?" Inget kan man väl tycka, men jag gillar faktiskt alla hjärtans dag! Och vore det så att han var bra på att ge blommor eller bara ett gulligt kort då och då i vanliga fall, skulle jag inte bry mig, men ja, jag önskar faktiskt i "hemlighet" att jag ska få något idag..

Vi får väl se, uppdaterar mig om det senare ikväll.. Idag åker vi hem!

Hur firar Ni alla hjärtans dag, om Ni alls gör det?

Hos svärfar

Är hemma hos svärfar för tillfället, därför blir det dåligt uppdaterat här för tillfället. Ni får ha överseende ett tag. :)

I söndags var jag och Al i alla fall hos syrran min och grattade henne, och de grattade mig. Fick presentkort på Lindex och en jättefin kruka med en grön växt och stenar. Sen åt vi mat, chili, och till efterätt åt vi "gino". Nu är väl jag den sista människan som ätit detta, om inte så är det bär/frukt man river vit choklad över och värmer i ugnen, serverat med grädde. MUMS!! Jag skulle kunna leva på det!

Åkte hit i måndags förmiddag. Kände mig lite kaxig på tåget, att åka själv, herregud, klarade vi att åka till Stockholm själva klarar vi väl att åka hit! Och det gick så bra. Al är van vid att åka tåg, och det var en sån där dubbeldäckare, så det var bra med plats med :)

Skulle åkt hem idag och gått på rytmiken med Alicia, men hon är snorig, så nu stannar vi borta från alla barn ett tag till framöver. Vill inte smitta (eller bli smittad heller för den delen) någon annan. För jag är så less på det här att snacket som blir efteråt, att man verkligen måste söka upp källan till smittan. Det är ju stört omöjligt att veta vem som smittar vem nu så här dags. Alla är ju dåliga på något sätt, mer eller mindre, både vuxna och barn från oktober till mars typ.

Nu är det snart lunch här, potatisgratäng med kycklingfilé. Igår åt vi hemgjort bröd, typ pita, med "zaatar" värmda i ugnen. Så gott! Men en smak man måste vänja sig vid. Första gången ville jag aldrig äta det igen, men igår kunde jag ätit hur mycket som helst! Älskar blandningen av mat här. Ena dagen zaatar eller tahini, andra dagen spaghetti och köttfärssås. <3

Nej, social nu kanske.

Kram!

Jehovas!

Idag (eller ja, rättare sagt igår *kollar på klockan* ) knackade Jehovas vittnen på dörren. Så snart jag såg att de kom därifrån var jag beredd på att säga "tack, men nej tack". Då hon säger "vad tycker DU om den här frågan?!" så stod det om våld mot kvinnor, och vad biblen säger om det. Ja, vad svarar man utan att svära dem rakt upp i ansiktet så de får hjärtstillestånd, eller i värsta fall smälter direkt på plats?! Ett "jaaa duuu" fick jag fram och en minut senare stod jag med stängd dörr, broschyren i handen och förbannade min hyresvärd för att inte ha portkod!

Missförstå mig rätt nu.  Jag anser att alla får tro vad de vill..  Vare sig de tror på Jehova, Allah, Buddha eller självaste Grodan Boll! Men håll mig utanför tack!


Äventyr i storstan =)

Igår kom vi i alla fall iväg till stockholm för att träffa Sara och hennes lillkille Miro, även om det först inte såg ut som det. Först magsjukan, som inte var någon magsjuka utan något annat knasigt tydligen, för jag mådde hur bra som helst på kvällen sen. Sen missade jag tåget vi skulle åka med med ett halvt steg typ! Gah! Som den eviga tidsoptimist jag är så åkte tåget precis när jag kom fram till station. I tid. Tåget som skulle åka timmen efter var 10 minuter försenat. Surt. Kunde inte tåget innan varit sent liksom!

Tågresan upp går jättebra! Al är ängeln själv och börjar bara gnälla när hon blev trött, men så somnade hon, lagom till vi kom fram.

Nu vet jag varför stockholmare bara använder sig av såna där små (och i mitt tycke fula) märkes vagnar som bugaboo och så, jag kom fram till varför när min annars så smidiga Emmaljunga City Cross kändes som värsta traktorn och man hade fått stanna, backa och undvikit arga blickar på bara vägen från perrongen in till själva station. Jaja.

Detta medförde i sin tur att vi inte gick in i så många butiker utan det blev mer fika (och mer pengar kvar i plånboken) för vår del. Först grillad foccacia med skinka och ost på Waynes coffee, och sen en mazarin och cola på ett litet häftigt mysigt ställe inne på Gallerian. Tyvärr satte vi oss vid ett bord som tydligen stod vid enda ingången till cafét (obs ironi) för det sprang folk hela tiden när vi satt där.

Så gick vi en promenad upp mot gamla stan och kollade i skyltfönster och försökte få Al att sova lite. En butik smet i vi in i där. theodors home. Ett måste när jag är i Gamla Staden. De har mycket.. krimskrams. Men fint sådant :) Köpte inget dock. Vet inte vad det var med mig igår. En hel dag i stockholm och allt jag kom hem med var ett ljusfat från Åhlens för 50 spänn och 3 böcker till Alicia. "Vad gömmer sig där, Miffy", "Mollys brandbil" och "Så gör prinsessor". (Ta tre betala för 2 på Pocket shop)

Utdrag ur boken "så gör prinsessor" (Enda anledningen till att jag köpte den)

"Det händer att prinsessor kopplar av med lite ishockey.
De tacklar alltid hårdast.
För det gör prinsessor
."
:)

Sen blev det riktigt äventyr när vi skulle åka hem! Kan man annat än älska SJ?!

Först kom vi till stationen 10 min efter att tåget åkt. Hade glömt bort att titta ut ett tåg hem, så det sura äpplet fick vi ju bita i. Sara och Miro åkte hem till sig, för jag tänkte att kunde vi få en timme att gå här hemma, kunde vi väl få det att göra det i stockholm med? Tillslut närmade sig avgång och vi gick ut. Tåget var försenat. 5 minuter, 10 minuter. 20 minuter. Utrop i högtalaren. Ett väldigt luddigt sådant. Ny avgångstid skulle bli tiden då nästa tåg skulle gå. Var tåget inställt? eller sa hon fel? Hon hade sagt fel. Ut igen.

Tåget kommer in, folk väller på. Barnvagns- och rullstolsplatsen är fullproppad av folk som sitter där. Suck. Nytt utrop i tåget denna gång. "observera att det bara är främre delen av tåget som går vidare". Ut igen. In i ny vagn. Får hetsutbrott på en kärring som inte fattar att jag inte kan krympa ihop vagnen till micropartiklar bara för att hon ville fram och jag inte ville köra på personen som stod framför mig.

Fler utrop i högtalare. Tillslut fick jag som panik och gick ut igen för att få tag i någon som kunde förklara för mig vilken jävla vagn man skulle vara i för att få åka hem. Men se då blev det fullt! Så då kom jag inte med! Så där fick jag stå en timme till. Jag: arg som ett bi. Al: trött, hungrig och gnällig. Det som var tur var ju att nästa tåg var alldeles lugnt och skönt och lite folk. Al och jag kunde ställa ifrån oss vagnen och sätta oss OCH ta upp TVÅ platser! När vi närmade oss slutstation så var det lite väl gnälligt, men hon var tapper ändå min tös. :)

Var inne i stan kl 21. Sambon och jag köpte varsin kebabtallrik och stupade i säng vid 00.

Tack snälla Sara och Miro för en supertrevlig dag!!


Jo, förresten, hårtoningen blev jättebra! Nu ska här städas lite, för det blir kinamat, chips och schlager (Nästan på rim!)  ikväll med ett par vänner! MYS! :)


Magsjuka - igen?!

Nej nu får det ta och ge sig den här magsjukan. Trodde ju vi alla var friska och krya, men tji fick jag. Inatt är det jag som sprungit skyttetrafik till toaletten hela natten. och idag har jag legat hela dan. Försöker få i mig lite blåbärssoppa nu, sakta går det, men säkert.

Hur fan blir man av med den här skiten?! Det går ju bara runt, runt nu. Alla tips mottages tacksamt!

Och jag som ska/skulle åka till stockholm i morgon ! *gråta lite* fan! Jag skrev ju det! Typiskt min otur.. :(


image107

Fet-tisdag eller fettis-dag?

Var och köpte varsin semla nu på eftermiddagen och så slog det mig, när jag var liten, då var det semla på semeldagen! Varken tidigare eller senare. Precis som det var tradition att äta våfflor på våffeldagen! Nu.. vad har hänt med allt? Ur led är tiden. (hittade badkläder på KappAhls barnavdelning.. hallå!? Det är bara februari än!)Semlor kan köpas från mitten av januari, de finns vanliga semlor, specialsemlor (med grädden och mandelmassan blandad), semlor med vaniljkräm istället för mandelmassa och get this! Semlor med hallon- eller blåbärsgrädde!! Jag säger bara.. VA?!

Visst, jag är inte den som längre håller stenhårt på att bara ät semla idag, (ni som läst förut, vet att jag tjuvstartat redan) men någon måtta får det ju vara. Kan man ens kalla det semla om det inte ens innehåller mandelmassa? Eller har hallongrädde?! Då är det ju en vetebulle med hallongrädde bara egentligen.. Dagens i-landsproblem jag vet.. :)

image103


När jag satt nu och mumsade på  min semla, min RIKTIGA semla, så mindes jag att jag var så fascinerad över mammas sätt att äta sin semla. Hon tar av locket först, tar sen kaffe på kaffeskeden och häller över locket så att florsockret kommer i koppen. Sen äter hon. Det såg så gott ut. Precis som när hon åt ostmacka och drack kaffe. Det var inte lika gott som det såg ut =/ Själv åt jag alltid semlan med varm mjölk när jag var riktigt liten :) Nu har jag inte ätit det på flera år. Skulle nog inte få för mig att göra det heller. Nu äter jag locket först. Det är ett litet "halleluja-moment" när man får den där goda smaken på tungan. Sen blandar jag alltid grädden med mandelmassan (OM jag nu inte köper en sån där fusk semla där det redan är blandat) sen brer jag ut mandelgrädden över semlan och äter den med händerna..


Hur äter du din semla? Om du alls äter semla?



image93

Dreamin' my life away

Natten var relativt lugn faktiskt. Har börjat drömma igen! och som jag drömmer! Älskar att drömma, om det inte är mardrömmar då så klart. Och oftast kommer jag ihåg dem när jag vaknar. Varje morgon tänker jag : "det här måste jag dela med mig av i min blogg! så här kan man bara inte få till det! "Men så försvinner de nästan i samma sekund som jag kliver ur sängen.. Och tur är väl det. annars skulle jag bara leva i drömmarnas värld hela tiden! :)

När jag var liten lärde min mamma mig att styra mina egna drömmar. Dvs om jag drömmer något otäckt så kan jag styra dem så det inte blir lika otäckt, eller vaknar jag upp av en otäck dröm, men bara måste få veta hur den slutar, kan jag somna om och fortsätta drömma på samma dröm.

Kan du styra dina drömmar?



Varannan vecka nollställs mätarna så nya bloggar kan få chansen att krypa upp på listan. Så jag skulle bli jätteglad om du röstade på mig :)

image93


Nattskräck, illamående och ny frisyr

Ja, där har ni dagen sammanfattad. Vi börjar väl i början och slutar i slutet

Nattskräcken

Jo, det är exakt vad jag tror att Al har drabbats av nu de senaste dagarna. Varenda symtom stämmer in på hur hon har varit. Skitläskigt. Hade inte en tanke på att det kunde vara detta förrän syrran sa att det kunde vara något sådant. Tydligen har hennes 2 äldsta lidit av samma sak. Inte mycket att göra något åt, bara vänta ut. Ikväll har hon dock varit något lugnare, men sovit desto mer på dagen, så hoppas att det är slut på dessa fruktansvärda attacker!

Illamående

Nej, jag är fortfarande inte gravid. Anledningarna till att jag vet detta är av två anledningar:

1. Jag är inte jungfru Maria
2. som sagt. Jag är inte jungfru Maria ;)

Men däremot tror att jag fått magviruset i mig, bara det att jag har stålmage ;) Mår illa till och från, får svettningar och blir blek, men inget mer händer. Skönt på ett sätt för jag hatar att kräkas. Jag gör det bara inte. Oskönt på ett annat. Hatar även att må illa. :(

Ny frisyr

Innan jag fick reda på att jag faktiskt kunde vara magsjuk även om jag "bara" mår illa, så var jag faktiskt till frisören. I min enfald trodde jag nämligen att jag ätit för mycket kakor och för lite mat. Jaja. Mycket nöjd blev jag med frisyren i all fall.. Ser ut ungefär som jag gör på bilden här bredvid *peka* Igen. Men jag gillar att ha lugg. Ska gå till henne igen tror jag, för billiga var de med! Det gillar jag! :)

Sen köpte jag en intensivtonin från Wella. Color touch nr 6/77 Intensive chocolat. Bara namnet säger ju att det är något som kommer passa mig. Bara hoppas att det blir lika bra som det låter :)

------

Hoppas verkligen det här illamåendet går över! Ska ju på babyrytmik med Al på onsdag, och till stockholm på fredag och träffa Sara! Ska bli jättekul att få träffa henne den här gången hon är i Sverige! Missade ju förra gången, skulle vara så typiskt min otur att inte kunna åka den här gången heller!

Nu ska jag nog ta och sätta mig vid tvn och spela lite

image102
(alltså, han är så snygg! Nästan lika snygg som sambon! ;P )


Och du! Om du gillar min blogg, så glöm inte att

image93

Överblivna kakor ftw!

Sitter här och äter överblivna kakor från igår. Smarrigt värre.. Singoalla kakor och ballerinakakor går väl aldrig ur tiden egentligen? Känns som om de funnits för alltid och de är exakt lika goda som när man var liten och åt dem :)

image101
ja, det kan man ju fråga sig .. höhö..

Sambon mekar med sina datorer och dotra sover. Då passar jag på.. att äta kakor och blogga that is. Skulle ju ha badat idag, men blev inte av. Och nu känns det inte som någon större anledning att försöka slappna av i ett bad, då det bara är jag som duger om (när) hon vaknar igen! Vi gick ut en sväng istället när gnälligheten var som störst. Stackars Al. Världens mest sociala unge och så har hon haft husarrest i en hel vecka. :(

Vi gick en lagom lång promenad o snöslasket. Al flirtade med varenda människa hon såg. Livade upp både henne och omgivningen att vi gick ut tror jag. :) Det var ganska skönt i luften, men inte ett dugg skönt att mina "nya" vinterskor läckte! Fasen vad sur jag blev då! Men vet inte om jag vågar gå tillbaka. Köpte dem i of innan vintern förra året, men en säsong ska de väl ändå klara. Och då är det verkligen sulan som har släppt. Var alldeles dyngsur om foten när vi kom hem :( Jefla skit!


image93

oj!

Här skriver jag ett litet lamt "tack för alla grattishälsningar. Det gjorde mig glad" när jag senare hittar den här hälsningen på Saras sida och sen denna på skosoets sida! Detta gjorde mig MER än glad! Vilka underbara vänner jag har!!



image100

Ha den äran till mig!

Min gårdag var alldeles ruskigt trevlig!

Började med att väckas av sambon som kom in med frukost på säng bestående av macka med ost och skinka, te och en bakelse! Det har blivit lite av tradition, även om det är lite i tidigaste laget att äta såna sötsaker, (även för mig!) men så oerhört mysigt att se den stå där :)



Trodde ju att jag skulle veta vad jag skulle få av honom, fast samtidigt inte. Men när jag fick ett kuvert var jag nästan säker på att det skulle ligga ett presentkort på SPA däri. Ett presentkort var det, men inte för att gå på spa, utan för att tatuera mig!! Gissa om jag blev paff när det trillade ut ett visit kort från Blue Lotus Tattoo i mitt knä :) (för övrigt är det en av mina tatueringar på sida 3, andra från höger allra längst ner!) Tyckte det var en ashäftig present, speciellt som det är något jag vill göra, men som jag aldrig skulle ta mig råd att göra för tillfället..

På em kom mina föräldrar. De vågade sig hit trots att magsjukan härjat. Fick badskum, kroppspeeling, en tvål och en skrubbtvättlapp från bodyshop av dem. Så kom ett kuvert till.. "från oss alla tre" DÄR kom spa grejen! haha. Trodde faktiskt att jag inte skulle få det. "vintermys à 2 timmar" stod det bara. Senare fick jag veta att detta "vintermys" innehåller:

*Bubbla och basta med smått och gott
*en 40 min behandling: rygg/nackmassage, värmande aromainpackning, ansiktsrengöring med ansiktsmassage.
*Massagestol


Ska bli så skönt att bli lite bortskämd ett tag. Det allra bästa är att syrran fick samma sak av sin man i julklapp, så vi ska gå tillsammans och bara vara systrar och kvinnor ett tag och inte mammor! Underbart!

Sen kom då svågern och sambons mormor. Fick kuvert av sambons mormor och mamma (som inte kunde komma, tyvärr) jag gillar kuvert! haha! Av svågern fick jag en ask gelehjärtan. De tänkte jag njuta av när jag slänger mig i badet senare idag..

image99

Senare på kvällen började jag må illa och få feberont i kroppen. Blev jättenojjig att jag åkt på samma skit som Al, men idag hade det gått över. Antar att man inte kan leva på kakor och tårta en hel dag? =/


Tack alla för era grattishälsningar igår! Det gjorde mig glad!!


image93

Ännu ett år

till handlingarna. Om 45 min är det min födelsedag! :) Och jag känner mig faktiskt lite pirrig det här året. Kan det bero på att det står en kartong från ett konditori här i stan i kylskåpet, som jag inte vet vad det innehåller? JA. Kan det bero på att sambon faktiskt har kollrat bort mig helt i vad han kan tänkas ha köpt till mig? JA!  :)

Har jag blivit något klokare på det här året då? , inte värst. Men jag har lärt känna nya människor och det är guld värt bara det! Jag har blivit mamma, vi har flyttat till en bättre och större lägenhet. Sen kan jag inte komma på något mer. Men det räcker gott åt mig..

Jag blev faktiskt väldigt glad idag, för jag fick höra att sambons bror G och sambons mormor skulle komma imorgon och fira mig. Det jag blev gladast över var att G vill komma hit utan "påtryckningar" från någon. Det måste ju betyda att han tycker att jag är ok. Och det gör mig så himla glad! Det betyder väldigt mycket för mig då jag vet att G betyder väldigt mycket för sambon..

Jaha.. annars då. Jo granen är nere nu. Tror jag är den enda som har en plastgran som barrar! (utan att barn river i den det vil säga) Vi är oxå de enda på denna planet som kan få plastblommor att se vissna ut! Då har man verkligen inte bra hand med växter va?

Nu ska jag göra ett sånt där gammalt knep jag gjorde när jag var liten. Gå och lägga mig tidigt (*kollar på klockan* okej, tidigt för att vara mig då ) för då kommer dagen man längtar efter fortare! :)

Kram och god natt!

RSS 2.0