hemma igen..

Fikan idag blev en kycklig och fetaost sallad med couscous på Waynes coffee, sen en sväng på stan så barnen somnade och sen avslutades dagen med en kladdkaka och cocacola på Hurtigs café. Men det var jag värd, för jäklar vad god den var!! :) Men nu på lördag ska jag baka lussekatter så jag har hemma, så att nästa veckas fika blir här istället.. går ju inte att fika hur mycket som helst på stan även om man vill!

Sen fyndade jag en duk på hemtex, de hade 50% på ALLT i hela butken så jag fick ge 99.50 istället för 199kr för en julduk i behandlad textil, dvs, den går att torka av som en vaxduk, men ser ut som en textilduk. super! :) Sen har jag fått för mig att vi ska inreda badrummet med svarta detaljer då vi har grått i botten, och sen något enstaka som går i rött. Så jag (vi) ska förstora ett kort på Alicia som hon badar på och rama in det i en tjock svart ram och sätta upp på väggen . (snott från en väninna.. hon har så himla fint hemma!! snor idéer hejvilt därifrån) *ler* Jag är helt galen i svart! och i pepparkakor, men det är en annan femma.. :)

en önskning till :)

varför finns det inga nyttiga fika alternativ när man är ute och fikar? Trött på tråkiga, torra chokladrutor och samma gamla chokladmuffins var man än är. Väljer man smörgås är de fyllda med feta och klibbiga röror, eller så kostar de 35 spänn för en torr grov smörgås med en skiva ost och en skinkskiva.. *muttrar* EN restaurang finns det som serverar typ GI luncher. Varför kan inte andra restauranger hänga på ? Nej då.. potatis och åter potatis som vi dränker i sås och serverar en överstekt köttbit till eller så har vi nachotallrik oxå..

Ska iväg och fika med en "mammakompis" idag, visst är det trevligt att fika, men jag vill fika något gott utan att känna att man inte får äta mer på hela veckan efter det..

Fast snart är det ändå dags att börja fika hemma ändå så, går inte att roa dessa "små" längre. sitta i en barnstol längre än 10 minuter?! usch och fy vad tråkigt. Och då kan jag baka egna saker och bjuda på. Matiga muffins t ex.
 
Nu lockar duschen på mig, sen ska vi iväg i regnet. För här regnar det .. igen! Det ska ju vara snö!! Hallå, herr Vinter! Din semester är slut!!


4 enkla(?) önskningar

1. Jag vill bli rik
2. Jag vill ha en bil
3. Jag vill ha ett körkort
4. Jag vill shoppa loss!!! julpynt, julpynt.. överallt julpynt. och jag blir tokig som inte får handla!!


En vanlig tråkig dag

Jaa... vad har hänt idag. Inte mycket. Gick ut och gick en sväng på dagen, hela familjen. Kollade på julklappar åt Alicia och syskonbarnen. Hittade EXAKT det som stod på önskelistan som de allra minsta önskat sig. Tänk att smurfar blivit populärt igen! hehe..  sen köpte vi två böcker till Al. Max Balja och Kaninungarna, en peka och känn bok. Jättefin.

Sen handlad vi mat och lussbullar. Skulle bakat själv i söndags, men glömde saffran så det får bli på lördag istället. Så gick vi hem, åt mat. Sambon och Alicia badade. Jag satt framför datorn, sen hände inte så mycket mer den här dagen.

JO! Alicia tog nappflaskan med välling idag. I sambons knä!! hon t om somnade hos honom! Det har ju inte hänt sen hon var nyfödd. Men sen var det knorrigt bra mycket fram och tillbaka på kvällen, då hon vaknade och somnade, vaknade och somnade.. jag blir galen!




  

så här kan man också använda en gåstol.. mycket roligare!


Ny design

Alicia sov nu på kvällen, stackarn var så trött strax före 18 ikväll att hon satt och sov, men vi höll henne vaken 1 timme extra, och det gav resultat. och Då fick jag äntligen tid till att göra detta som ni ser *gör en svepande rörelse med armen* vad tycks? Själv är jag ganska nöjd.. :)

det var den snön det..

Igår natt när våra vänner åkte hem, hade det snöat ett tjockt täcke som låg så fint på vår uteplats/loftgång. "imorgon måste jag köpa en snöskyffel" sa sambon. Men som alltid i denna underbara del av Sverige så har det regnat bort idag. Så jädra tråkigt att jag t om tappade lusten att göra de där sconsen. :(

Alicia ska få en åkpåse till vagnen av mina föräldrar i för tidig julklapp, så hon hade varit och tittat på en jättemysig (jag har oxå sett den, underbar!) som är fodrad med tjock, vit päls. Eller ja, tänk er de där fårullsmattorna som finns på Ikea? en sån hade hon i alla fall tittat på, och varit nära att köpa, tills verklighetens vingslag slog över henne och hon insåg att den bara kommer bli blöt och kall eftersom snön här inte är så där som man vill att snö ska vara. Tjock och kall och ligga länge, som uppåt i landet ungefär. utan bara är blask blask, snö, blask.
 
Nu har de åkt till Kap Verde och ska vara där i 2 veckor (Hur orättvist är inte det då? ), men fick i uppdrag att köpa en åkpåse om vi hittade någon, och nu kan det faktiskt behövas. HATAR att det är kallt när det bara är slaskigt! ska det vara slask ska det åtminstone vara vårbrisar i luften.. *bestämd*

Fick syskonbarnens önskelista till julen igår, så nu kan vi gå och handla deras saker närsom helst. Skönt att slippa göra det sista veckan. Nästa vecka är det alltså 1 advent. Då SKA det vara julstämning i detta hus om jag så ska behöva baka 100 pepparkakshus och sätta julskivorna på repeat. Lite tråkigt är det faktiskt att det bara är jag som är för julpynt här hemma..

phu..

För 20 minuter sen somnade Alicia. Och då efter att jag "tvångshållit" henne ner i sängen när hon ammade. Hon var så uppe i varv!

Ett par kompisar kom hit på kvällen, vi åt hemmagjort pizza och tittade på film, Resident Evil 3. (Milla, I love you! Du är bara för cool!)  blev inte så mycket film tittande dock för Alicia höll låda hela tiden, så det var ju inte konstigt att hon inte kunde somna sen..

Men nu börjar jag bli trött på de här idéerna hon har att vakna vid 20 och vara vaken efter det till kl 23. Vet bara inte hur jag ska få henne att somna om där vid 20, hon är ju piggast i stan..

Nu ska jag gå och lägga mig i alla fall. Imorgon ska jag nog göra scones! :)

God natt..

Hur kunde detta hända?!?!

Jag menar HUR kunde Daniel åka ut ur Idol?! Skam svenska folket! Vad hände? Fick folk hjärnsläpp eller? *surar* nu ska jag inte titta på finalen.. no way. Ner med sympatiröster! UT med Andreas ffs!!

Men det är klart.. det kommer nog gå bra för Daniel ändå..

hot mama!

så det här var alltså jag i lördags :)

image93


tack snälla skosoet för hjälpen! <3 Med att få upp bilden alltså that is. Kändes som om det behövdes ett förtydligande :)

festen i lördags

var lyckad. Fast jag satt mest som ett fån och stirrade med öppen mun på de andra när de disskuterade världsnyheter. Men det var kul att komma ut bland folk.

Tog kort på nya frillan o sminkningen, men med telefonen så klart, och nu kan jag inte föra över det till datorn, för jag har inte bluetooth på min och sambons dator är inne för lagning. Inte kan jag skicka mms heller t ex till skosoet (*blinkblink*) så hon kan skicka den till mig på msn.. jävla telefon. Måste fixa mms funktionen nu när jag bytt operatör. bleh.. kan saker inte bara funka på en gång!

Idag kommer mamma på besök, de ska åka till AFRIKA imorgon!! Jag och sambon försökte förklara för dem att det vore det bästa för oss alla om de kom hit och tog Alicia istället så kunde jag och sambon åka dit istället! Det är inte bra och fara så där i deras ålder. Dessutom är det bra för hyn med luftfuktigheten som är här i sverige nu (regn, regn, regn) hmm.. vad körde vi mer för argument. jo, de slipper bränna sig i solen och utsättas för alkoholhaltiga drycker! Men de sa nej! "det är bättre att ta en generation i taget" sa mamma.. hepp.. =/


småbarnsmor? HJÄLP!!

Jag är nu officiellt en småbarnsmamma (borde ju blivit det redan när jag krystade fram detta lilla liv för snart 8 månader sen, som nu äter smörgåsrån här bredvid mig, men nu är det ett faktum. ) Var och handlade igår och gick ifrån affären stolt för att jag köpt så billiga blöjor! Detta köpte jag:

 1pack libero up and go
1pack libero comfort fit
1 pollypåse
1 påse lakritssnören
1 päronsoda
5 barnmatsburkar
2 drickfärdiga majsvällingar

Betalade 247 kr. Sen blev jag helt glad när jag såg designen på comfort fit-blöjan! Jag måste ut bland folk!! NU!!

count down

en timme och 20 minuter kvar tills sambon slutar jobbet, ca 2timmar kvar tills jag får bada och ca 3 timmar kvar tills jag ska få umgås med vuxna människor utan barn!! :) köpte alkoholfritt vin idag. Först tänkte jag att "vad fan, ska det ändå vara alkoholfritt kan jag lika gärna dricka fanta", men det känns lite pirrigare och festligare att titta på den här vinflaskan :)

appropå al's kräkningar.. efter 3 fulla blöjor idag är jag inte så fundersam längre om vad de berodde på.. stackars lilla gumman min..


Jaja.. hänga lite tvätt nu och planera lite make up.. kanske lägger upp bild senare :)


Det här ska han få faan för..

Sambon kommer till mig och tjatar på att jag ska dela pizza med honom. Efter viss övertalning går jag med på att ta en grekisk sallad istället. Sen får JAG lov att gå och hämta! Och inte nog med det! Först hade vi lottning, den som fick saken han höll i skulle gå, jag valde handen som den inte låg i = han skulle gå. Men nej då, inte i hans värld. I hans värld ändrar man reglerna. Så då körde vi sten sax o påse istället och då förlorade jag.. Så nu måste jag ut i kylan. Jag som eg inte ens var hungrig från början.

This sucks!


Luv ya André :) <3


Fröken trötter..

Det är jag just nu.

Var och tittade på en förskola åt Alicia idag, ligger typ 5 minuters gångväg hemifrån oss.. ja, eller max 10. Perfekt! Det var två avdelningar. Tyckte att den ena var lite liten, att ljudnivån var lite hög där, den andra var större och den skulle jag gärna släppa Alicia på. Ja, jag skulle gärna släppa henne på bägge, personalen var jättegullig och det var så där lagom litet och lagom stort. Egenlagad mat och allt. Så nu ska vi skriva i en intresseanmälan så hon kan hoppa in där nästa höst.

Skulle gärna ha henne hemma längre, men då hon är 2 år (2009), är det vår, och då brukar det vara fullt på dessa dagis. På hösten nu -08 skickar de ju vidare alla barn som ska till 6-års och då finns det mer plats! *peka mot huvudet* Ibland tänker man till! :) Fast om vi kunde skulle jag gärna ha henne hemma tills hon ska börja skolan.. och helst då med. Hemskolning finns det nåt som heter va? ;) Vi kanske ska flytta ut till en stuga långtbortistan kanske? Eller bli Amish?

Jaja.. den här förskolan i alla fall, hade en bra blandning med barn från olika kulturer och det gillar jag. :)  

Nu ska jag plocka in det sista av disken i sina skåp och sen hoppas jag att Alicia vill sova, för jag vill bara kura upp mig i soffan med en kopp te och min älskade sambo och mysa.. utan barn.

planerat om :)

ja.. som rubriken lyder. ´Nu har jag planerat om hennes rum. Tror det ska få bli vitt i grunden, så ska jag köpa den där nalle phu grejen till väggen och sen ha röda accessoarer i rummet. Alicia är röd helt enkelt. :) Och rött och vitt är jäääkligt fint ihop. Men, men. nu är det mig vi pratar om här så jag lär väl ändra mig ett X antal gånger till på resans gång. Men vitt ska det bli i alla fall. Får se om jag tar i itu med det nästa vecka. Och jag skriver JAG för sambon fnyser "ska du?" varje gång jag säger att jag kan måla hennes rum. Upp till bevis! Upp till kamp! Vi måste höja våra röster för att höras!!  *tar på mig de röda strumporna och går demonstrationståg i hallen* :)

Planerat hela kvällen..

Nu har jag (jaa.. liite sambon med då) planerat Alicias rum! Det kommer bli jättefint! så klart ;-) Ska måla väggarna vita, med cirklar i olika färger, grön, röd, rosa, orange och blå. Jag menar, hon är ju så himla färgstark! Eller så målar vi vitt och har röda accessoarer. Det här tyckte jag var så himla fint! 

Annars är det mest saker från IKEA som ska inhandlas. ungefär 1600 kronor kommer det gå på alltihop. Hoppas att vi kan handla det nu när pengarna kommer!

BARNSLIG DJUR gardin
BARNSLIG BOLL sänghimmel
MAMMUT vägghylla (röd)
HENSVIK förvaringshylla
2 stycken BARNSLIG RUND matta  (rosaröd)
5st VESSLA back (med tillhörande lock som man så klart måste köpa för sig själv, typiskt ikea) i olika färger.

Sen får det inte plats så mycket mer i hennes lilla rum. Skötbordet får stå kvar där det står nu (som hon slänger sig därpå lär vi få sluta använda det snart i alla fall) och så har vi en grön byrå som oxå får stå kvar.. kanske att den får målas om, men det får bli ett annat projekt.

Så vill vi ju handla till badrummet med så klart, men det får verkligen bli ett projekt till efter jul. Fixar vi Alicias rum så är liksom alla rum klara och det skulle kännas så himla skönt! För till badrummet är det ju bara "finlir" som ska inhandlas.

Alicia kräks fortfarande på kvällarna så imorgon ska jag ringa till vårdcentralen så får de kolla på henne. Men det konstiga är att hon bara kräks på kvällarna, fast hon äter inte annorluna eller mer än förut. Sen är hon alldeles rosig på kinderna på kvällarna. Och gnällig.. fy fan vad gnällig hon är. Blä.. och på lördag ska jag på fest! Min första fest på.. jag vet inte hur länge. Tyvärr planerade jag som ett a***e så vi fick inte tag i någon barnvakt (kanske.. ) så det blir bara jag som går. Ska bli riktigt kul, även om jag bara känner hon som har festen.. =) Stackars André bara. Men hans bror skulle tydligen kanske komma över, så han blir ju inte helt ensam. Och när jag inte är hemma brukar det flyta på bättre än när jag är hemma. Då måste hon liksom finna sig i att det är han som tar henne. Det funkar inte om hon ser mig eller hör mig..

jaja.. nu ska jag kanske försöka få lite sömn. Men jag är helt ivrig angående rummet. Vi har t om vitfärg i köket som bara väntar på att bli målad med! Vill börja NU! *ler stort*

God natt på er!

hemma igen..

..och det känns skönt på ett sätt men tror Alicia saknar den odelade uppmärksamheten lite grann.. Little miss Diva. :-D (själv saknar jag avlastningen)

Badrummet blev bra. Tänkte skriva jättebra, men det är ju lite trist med tanke på att de bara hade 4 vanliga trista tapeter att välja på, plus att det faktiskt blev tapet och inte kakel. Men med tanke på vad vi fick så blev det fint. Nu kliar det i fingrarna att knappa in mig på ikeas hemsida och beställa massa nya fina saker dit in. Men nej, nu är det faktiskt Alicias rum som ska få vara prio ett. Kanske. Hon sover ju ändå inte själv än så det är ju ingen större brådska. Vad som däremot bara måste göras därinne är röjas upp. *suck*

Sambons syrra har fått mig vattenberoende. Så fort man satt i soffan kom hon farande med ett glas vatten och en tillbringare, och så snart man druckit upp fyllde hon på nytt vatten. Har nog aldrig kissat så många gånger som under de här dagarna.. och att gå upp på natten för att göra det trodde jag att jag skulle få slippa efter graviditeten, men efter typ 2 liter vatten så får man snällt tassa upp på nätterna med. Nog om mina kissvanor nu.. *flinar* Tyvärr blev det en hel del godis med, Marabou choklad med non-stop! MMMMUMS!!

Snön har kommit hit till stan med nu, och *peppar peppar* den ligger kvar och är inte slaskig!! :)

Nu är det dags att ta upp en nybadad tös och mysa lite. Finns inget bättre än en bebis i pyjamas sittandes i knät och få lukta på nytvättat bebis.. 

Sen blir det nog lite ps3 hehe.. God natt!  



7 månader

Idag blir Alicia 7 månader! Tänk att det går så himla fort! Och igår, nästan på dagen alltså, så började hon "crawla" sig framåt. Och shit vilken fart hon fick upp efter ett tag! *glad* Är hos svärfar och hans familj och deras dvd är nog det mest intressanta någonsin, strax efter deras stora, stora växt (typ fikus eller nåt) som står bredvid soffan. Hon har t om börjat med diva manér! Tog bort henne därifrån idag och hon "bröt ihop" och lade sig dramatiskt på ena armen. Sambon sa "nej" och tog bort henne från dvd:n och då började hon gråta. Suck. Redan. Trodde hon skulle vänta åtminstone 2 år på dessa fasoner! haha!

Tyvärr har hon varit kräkig både igår och idag, vet inte vad det kan bero på. =(

Anledningen till att vi är här hos svärfar just nu är att vårat badrum äntligen renoveras! Fast fy vilka tråkiga tapeter man fick välja på.. en blå, en grön en beige och en grå. Alla ser typ likadana ut, förutom färgen då. Men då de skruvade bort toaletten så den bara stod löst och vi skulle få spola med en hink, hoppade vi genast på första bästa tåg tillbaka till västerås (vi var ju där förra veckan med). =) Igår satte de dit själva väggtapeten och idag skulle de sätta in porslinet igen så till helgen har vi väl förhoppningsvis ett fullgott badrum igen. *hoppas*

Just ja, klappar händerna gör hon ju med, men det kanske jag skrivit redan. Hon lär sig något nytt varje gång vi är här..

Försökte vara lite nyttig igår, och gjorde plock"mat" med mozzarella och basilika, fetaost, vindruvor och 70% choklad (fazers ftw!) men idag när jag vilat med Alicia på eftermiddagen vaknade jag med värsta fantasierna om en marabou chokladkaka! Så jag smet iväg och köpte en med non stop faktiskt! Aldrig sett förut, men det kanske inte är någon nyhet.

Nu ska jag avlösa min "plast"svärmor för hon får just nu försöka roa världens mest kinkiga unge.. Och nu fick jag ångest för att jag är en dålig mor. Klockan är 18:15 och hon har inte fått nån gröt än.. inte konstigt hon kinkar. Men hon drack mjölk nyss men kräktes upp det. Någon som vet vad det kan bero på? Att hon kräks alltså? Hon är ju liksom pigg och glad (föruom nu då) men när hon ätit säger det bara tjoff, så är det uppe igen..

Nej.. nu måste jag avlösa henne... suck..

känns bra..

Nya kläder, nytt smink. Middag med vin och levande ljus tillsammans med sambon.. kan det bli mycket bättre?

Kläder och smink. Var i västerås och fick hjälp av sambons syrra och hennes mamma att handla lite nya kläder. Sambon fick väl ett mindre hjärtsnörp när vi kom tillbaka.. detta handlade jag

* 1 vinterjacka från h&m
* 1 tjock ceriserosa cardigan från gina tricot (alla har typ en sån nu för tiden, men jag kände att jag behövde den *ler*)
* 2 tunnare cardigans med knäppning fram, en svart och en randig
*  1 kortärmad lång t-shirt (denna o de ovan från Lindex)
* 1 festligare kortärmad top, med stoora ärmhål, så man typ ser in på magen när jag lyfter armarna, från New Yorker
* 1 par vinterstövlar från Din sko
* 1 par ceriserosa benvärmare från VeroModa
* 1 läppglans från Viva la Diva
* 1 par örhängen

Sen fick jag massor av fina halsband av hans syrra, och en ring. Ringen kan jag nästan ha. Bara ett par kilon ner så.. :)

Jaja.. Nog om det. Lägger upp bilder senare idag..

Middagen. Japp, igår var första gången på 7 månader sambon och jag hade barnvakt en längre stund, och vi gick till en restaurang och åt mat och jag drack faktiskt vin för första gången på 18 månader! Smakade riktigt bra. och var otroligt mysigt! Jag åt fransk löksoppa till förrätt, sambon tog en grekisk sallad, sen åt vi varsin filé mignon black and white med potatisgratäng och avslutade med italiensk glassdessert på hallonspegel.. (citronglass med hallonsyryp typ) och kaffe och te. Massa gott! Men tyvärr var personalen lite stressad så det kändes inte så där värt det efteråt, hade ju gärna känt oss lite mer omhändertagna. men det blir nästa gång..

Kom hem vid 17 och det hade gått jättebra. kändes jätteskönt att höra. :)

Alicia har lärt sig klappa händerna!

19:41

Lovade ju bilder, och här kommer det några (ja, och så länkade jag till ett plagg här ovan med)

 typ så här såg cardigan ut från lindex. Utom rynket i midjan och på armarna. Bara en söm under bysten.

 Jackan.. mmm.. mysigt varm speciellt tillsammans med dessa:

 Nu kan jag gå långa promenader OCH vara snygg samtidigt!

 och så dessa på underkroppen.. får as-najs figur i dem! Ska alltid köpa höga jeans från och med nu :)

åhh

 hade skrivit ett långt inlägg, men dotra raderade det. Nu måste jag finna ny inspiration till att skriva.. *Suck*


RSS 2.0