En kommentar igen..

sådär ja. Var just på stan, träffade en exgranne.. Följande sägs:

till sambon "tror minsann att du har tappat lite i vikt!"  Ja det har han ju.. "ja, jag ser väl det jag" så vänder hon sig till mig. "men hur går det för dig då? Eller ska ni ha en till?" Ridå.

Kyckling och bulgursallad

Koka upp 4 dl vatten med 2 grönsaksbuljongtärningar
häll i 2 dl bulgur, låt koka i 8 minuter

stek kyckling i bitar. salta och peppra

blanda kyckling och bulgur med rödlök, oliver, tomat och fetaost. Servera med ett gott bröd. och kallt friskt vatten. supergott.. krydda mer om du vill. Du kan också byta ut bulguren mot Quinoa.  

enkelt och snabbt!

Middagen idag

Middagen idag består av bulgur och cevapcici. Skulle haft en vitlökssås med, av matlagnings  yoghurt och vitlök, men glömde såklart yoghurten kvar i affären. Sallad blir det inte heller nån idag, men däremot en apelsin! Och sen till kvällen: lite cashewnötter (naturella) blandade med russin :)

Känns lite motigt..

Häromdagen sa min underbara systerson till mig när vi satt i bilen

"vad STOR du är!" erhmm.. jo, tack du. Nu intalar jag mig att han menade stor som man är stor i en femårings ögon. Dvs vuxen. Men jag tror inte det, då jag kämpade med att få på mig bältet, fullt påklädd och med ett barn som grät och ett annat som ville få på sig sitt bälte.

Men samtidigt kan man inte annat än älska de små för deras ärlighet. Inget knussel där inte. "har du en bebis i din mage" har jag också fått höra av en annan liten parvel.. "men nej.. *nervöst skratt, se sig omkring så ingen annan hörde* det var ju Alicia som LÅG i min mage. jag har ingen bebis där NU heller.. *skratta lite till* "

ehh.. ja. Och hur löste jag det? Genom att äta som en sophink idag. och jag hatar mig för det.

Fattar inte varför det ska vara så svårt

att komma igång på allvar! Jag kan ju i teorin, varför kan jag bara inte omsätta det i praktiken?! Fast just nu känns det som om det här med gi får vänta till efter nyår. Startade dagen med lussebullar och pepparkakor idag liksom, sen är ju hela dagen förstörd. Blodsockret leker jojo och jag är bara såå sugen på allt som man inte ska äta..

Men imorgon är jag o dotra bjudna på lunch.. ska bli spännande. Fick mess då hon undrade om jag äter quinoa och feta ost.. jajamänsan! smarrigt! :)


rostade kikärtor

Var nog det äckligaste jag ätit på länge... :(

Hinder som ska kommas över

Det svåraste med att börja med GI är att byta ut frukosten tycker jag. Man är så inrutad på sina jäkla smörgåsar att det är svårt att komma på något annat. Visst, jag skrev några alternativ här nedanför, men det är svårt att ändra sina vanor man har haft i 100 år. (ja, idag känner jag mig som om jag vore så gammal)

Sen är man så himla snål! Eller man och man, jag är snål! Även om det går på samma pengar som att köpa limpa var och varannan dag som att köpa ägg och grönsaker säg var tredje dag kanske? Det är det tänket som måste in i våra medvetanden för tillfället. Att hellre lägga ut lite mer pengar på maten och må bra, än äta halvfabrikat och må dåligt och äta massa godis och sånt krafs sen på kvällen för att blodsockret är nere vid knäna.

Igår körde jag omvänd GI. Ju högre desto bättre tänkte jag och åt min sista marabou chokladkaka på länge nu. Jag är imponerad av Skosoet faktiskt! Snart en månad godisfri! DET är duktigt tycker jag! :)

RSS 2.0