Nyttigare snacks

* 70% mörk choklad

* mozzarella och färsk basilika

* Oliver

Och så en med lite mer pyssel:

* Rostade kikärtor
Ta kikärtor på burk, låt dem rinna av. Lägg upp på långpanna, ringla olivolja över. Salta lätt och sätt in dem i ugnen 250 grader i ca 20 min.

Mellanmål

* Naturell yoghurt, 1 apelsin och en näve nötter

* Fetaost och oliver i olja (såda som går att köpa färdiga i affären)

* 1 brk makrill i tomatsås

Enkla frukostar

* Omelett med bacon och tomat

* Frukttallrik med 2 kokta ägg

* Osötad müsli med osötad yoghurt

* Keso med äpple och kanel. 100g skinka

* Omelett med makrill i tomatsås

Kan inte bli mycket enklare än så va?

Välkommen till min nya blogg!

Så detta är min nya blogg. Här kommer jag skriva recept på GI mat, små lathundar med bra gi-frukostar, mellanmål och luncher och små hälsnotiser.

Självklart har jag startat denna blogg för min egen hälsas skull (ja.. och sambons då) och min förhoppning är nu att jag verkligen ska ta tag i det hela och gå ner i vikt. Eller ja.. gå ner och gå ner är inte så viktigt. Minska mina mått och må bättre snarare. Det behöver ju faktiskt inte alltid gå hand i hand med viktminskning men det är en bonus om det gör det. ;)

Det här med Gi är inte så krångligt som det verkar, men då jag ammar får jag inte rivstarta vilket innebär att jag INTE får utesluta alla kolhydrater ur kosten. Så fram tills jag slutar amma går det hela ut på att göra små förändringar i tillvaron, som att välja bulgur istället för ris, fullkornspasta istället för vanlig pasta och så lite potatis som möjligt och så mycket sallad som möjligt :) Dessutom ska jag byta ut den vanliga chokladen (bye bye Marabous chokladkakor!) mot mörk choklad. Redan där kan jag rekommendera Fazers mörka choklad. Det räcker med 70%, över 70% blir lätt bitter..

Är det något ni undrar över så skriv i kommentarerna så lovar jag att svara om jag kan, annars tar jag reda på det :)

Häng på vetja!!

 

RSS 2.0