oj då

oj.. upptäckte just att det regnar ute.. och Alicia som legat ute och sovit. Allt i hela skötväskan är blött.. :( Allt utom hon själv är blött! :) är det bra bevis på att man packat in henne ordentligt däri? hehe..

Besviken och glad - Beslad?

Idag hämtade jag ut jackan.. ser väldigt stor ut,men måste prova den ett par gånger. Kan ju vara så att jag
1. inte är van vid jackor som går ner över rumpan
2. faktiskt inte är van vid en jacka i rätt storlek längre
3.Att den ska se ut så helt enkelt

Men inte fan blev jag så där sprudlande glad som hon på bilden i katalogen när jag tog på mig den.. :)

Al somnade strax efter halv 12 idag, och hon sover än och nu är klockan 13:46 piip. Hon är väl trött efter natten kan jag tänka mig då hon ju missade gröten och vaknade väldigt ofta, mot vad hon gjort sista dagarna.

Nästa måndag ska jag klippa mig! wohoo! Rinde en frisörska jag hade när jag gick på gymnasiet, typ på stenåldern alltså, var alltid nöjd, men fastnade i ett fack efter ett tag, och hon kände igen mig! haha.. Hade velat klippt mig till på lördag, men nu får det bli efter istället, vill hellre att det blir bra än hafsigt den här gången igen! Bort med dig mammafrisyr! :)

skulle vilja klippa lugg, men efter jag fick barn har luggen börjat leva sitt egna liv igen. Har en virvel precis mitt i luggen, och den har tagit sig väldiga friheter på sista tiden.. ser för bedrövlig ut.

jaja.. hon får göra vad hon vill bara det blir snyggt! En hel vecka! Det är ju aslångt ju!

Intet nytt att rapportera..

nope, nix, no, njet. Nada att rapportera.

helgen har varit seg, men skön. Lilla Bus vaknade.. (varför skriver jag fortfarande lilla bus när det bara är bekanta som läser denna blogg? ) Al vaknade 5:15 imorse. Enligt alla klockor. Enligt henne var det dags att gå upp. Kändes så sablans skönt att det inte var min morgon i morse.. moahaha! kl 7 sov hon redan sin förmiddagslur. Sen blev hela dagen sné och när klockan visade på gröt dags var hon så övertrött så hon nobbade gröt! Så hon fick sova direkt, vilket jag upptäckte rätt snart inte var så bra, för nu är hon inte mätt, vilket innebär att hon kommer vakna alldeles för mycket inatt mot vad jag har lust till :)

Idag var vi hos ett par bekanta och åt äppelpaj, smarrigt värre. Al lekte med deras dotter J, om än lite mer hårdhänt än vad J lekte med henne (hon är lite över ett år) men J var så rar så och gav Al sina leksaker.. men ville ha tillbaka dem så snart hon såg att de gick att leka med :)

Skulle ha tagit hand om disken, men den får vara till imorgon. Skulle ha dammsugit, men det får oxå vara till imorgon. På tisdag ska jag dejta min väninna A och hennes son F. (visst är jag hemlig!! *fnizzah fjårtiz-ztajl*) sen efter det måste vi ta tag i det som ska bli Al's rum. Måste få bort det som går att få bort ur sina kartonger och ställa ordning så man åtminstone kan komma in där!

Imorgon ska jag hämta ut min nya jacka från haléns! Tänkte länka, men det funkar tydligen inte.. I alla fall så ser hon jäkligt glad ut där hon skuttar omkring i den! Undrar om jag kommer se sådär glad ut i den oxå? Måste köpa nya stövlar med.. åh, det bara kostar pengar och pengar o pengar hela tiden. Jag vill bo i en sån där cirkel där man utbyter tjänster istället. Jag kan.. skriva bloggar eller nåt!

JA! appropå det.. satt ett gäng kompisar här, började spåna om att vi skulle starta kollektiv och ha egen skola.. "ja, vi har ju en datalärare! *peka på sambon* ja! och en utbildad lärare juh! *peka på ena kompisen* ja, och vaktmästare, skolsköterska och mattant! skitbra! " Bara det att jag inte blev nämnd ! Kände mig så jävla dålig då. Haha! Jag kan ju ingenting. Alltså visst, men jag menar, jag har ingen specialitet som kan användas så där. Det slutade med att jag fick äran att föda barnen som skulle gå i skolan.. jo tjena!

"hej, det är jag som är er avelsko"

Fixat krejjer...

Igår fick jag för mig att vara duktig och fixa lite grejer. Så..

5/11 kommer de och startar med vårat badrum! (äntligen!!)
Min fackavgift är härmed sänkt från 617 kr /mån till 569kr/mån (det gick! Även om de sa att det inte skulle göra det när jag ringde förra gången! *morr*)
Skattepengarna är på väg (plus en blankett om att få pengarna insatta på konto.. den här gången ska jag inte bara fylla i den, jag ska skicka in den också!)
Datorn har fått virusprogram och sökts igenom..

Jag kände mig i alla fall jätteduktig. Idag tänkte jag städat, men Lilla Bus är inte på sitt bästa humör, slutade med att jag satte henne i sin stol i köket och satte på en film från fisher-price så jag skulle få diska lite i alla fall..

Nu vill jag få ordning på det sista i lägenheten! Det mesta har stannat upp för att vi inte vill göra ordning badrummet, och då hamnar de kartongerna i Lilla Bus rum, och hennes rum blir en avlastningszon. Trist, det stör energiflödet i lägenheten! *Feng shui-flummig*

2 års-jubileum!

Firade 2 år med sambon igår, och vilket firande det blev! Eller vad sägs om middag bestående av korv och pommes frites och en kväll som avslutades med varsin glass och lite godis, medan vi låg som två döda sillar i varsitt hörn av soffan!

Var det någon som sa småbarnsförälder?? :)

Jag älskar dig André! Till månen och tillbaka.. på ett ben!!! image87

Lär dig kinesiska på 5 minuter!

OBS! Du måste läsa högt!

engelska - kinesiska

Thats not right - Sum Ting Wong
Are you harboring a fugitive? - Hu Yu Hai Ding
See me ASAP -  Kum Hia Nao
Stupid man - Dum Fuk
small horse - Tai Ni Po Ni
Did you go to the beach? - Wai Yu So Tan?
I bumped into a coffe table - Ai Bang Mai Fa Kin Ni
I think you need a facelift - Chin Tu Fat
This is a tow away zone - No Pah King
I thought you were on a diet? - Wai Yu Mun Ching?
Our meeting is schedule next week - Wai Yu Kum Nao
Staying out of sight - Lei Ying Lo
He's cleaning his automobile - Wa Shing Ka
Your body odour is offensive - Yu Stin Ki Pu
Great! - Fa Kin Su Pa!

Nostalgi..

 24/7 2006 OMG!

image68 vecka 8

image69 vecka 12

 vecka 15 och första mammabyxorna inhandlade. *sucka*

 vecka 18 och vi fick äntligen se vad som försigick i min mage!

 vecka 33.
 Här kände ja mig som vackrast i hela graviditeten även om det var tungt!

 SKÅL!! 

 Vecka 40, bara några dagar kvar! Att jag inte tippade över är för mig en gåta ;)

och vi väntade..   .. och väntade..  ..och här väntade vi absolut!

Tillslut så kom hon äntligen..

 12/4 2007 och äntligen hemma och trygg i pappas famn..

och idag är hon redan så här stor!

 23/10 2007


Vår lilla skrutta är inte så liten längre!

facebookdemonerna har tagit över!

Ja.. jag erkänner. Tillslut hamnade även jag där i deras klor. I facebookdemonernas klor.. Ganska roligt, men mest förvirrande än så länge om jag ska vara ärlig. =/

Idag har lilla bus haft jätteont i magen, men halv burk katrinplommonpuré fixade den biten. Så ikväll, efter 18, har jag bara ammat känns det som då hon bara åt några skedar vid lunch och sedan protesterade ledsamt. Då sprang sambon iväg och köpte 4 burkar katrinplommonpuré på direkten, och ja, det gav resultat som sagt. skönt för även oss vuxna då hon varit jättegrinig på dagen, men vem är inte grinig när man har magont?

Sen vägrade hon sova middag, eller eftermiddagslur vid två som hon alltid brukar göra, så hon var vaken från halv 12 till 18 idag. Hon höll på att somna med sambon i badkaret. Pappas flicka där *blinkar åt sambon* :)

Jo! Jag var på apoteket idag och köpte en sak. då står det på beskrivningen "förvaras utom syn- och räckhåll för barn" eh? okej? utom räckhåll förstår jag ju, men vad skulle vara så hemskt med att de fick SE förpackningen?? hihi..

Nu ska jag fortsätta titta på Harry Potter och fenixordern. Fan, vi har haft fast telefon i 2 dagar och redan ringer telefonförsäljarna som tokar! Blir galen!

jaja.. back to the film.. kram på er!

you're a nut! you are crazy in the coconut!

Nu ska jag berätta om min gårdag. Det var jag och varenda nutcase istan tror jag.

Börjar med när jag är på väg till bussen, nazister demonstrerar på torget och delar ut flygblad. (nästan bara småglin) Så kommer ett annat gäng (småglin) och ställer sig och börja skandera "inga nazister på våra gator!" om och om igen. Och där gick jag mittemellan med barnvagn. Hade lust att ropa till dem att vänta med att drabba samman tills jag gått förbi.. hann dock ändå.

På busshållsplatsen kommer en psykiskt sjuk människa fram (känner igen henne från förut och vet att hon är sjuk) och ser Lilla Bus. Börjar direkt "åh, vad söt du är!" (Lilla Bus tittar ju direkt) "ja, här är mamma. Här är mamma vännen, du är bara ute på promenad med din faster förstår du" och fortsatte så. gissa om jag fick fart på benen och gick fort som fan ifrån henne. Hon hittade nåt annat "offer" på vägen. fick ont i magen.

Sen kommer hon tillbaka till mig. och börjar prata med Lilla Bus igen om att hon är hennes mamma! Jag kör bort vagnen och ställer mig emellan henne och vagnen. Då går hon runt. samma sak igen. ställer mig emellan dem. Slutade med att jag fick gå iväg igen! läskigt som fan!

Sen PÅ bussen kliver det på två utländska tjejer. Väldigt mörka i hyn om man säger så. Börjar först att säga att Lilla Bus är söt (de står bredvid min vagn med sin) och frågar hur gammal hon är . "6 månader" svarar jag. "åh. men hon är stor va?!" (Vad är det med att säga att hon är stor?! konstigt skulle det vara annars med oss som föräldrar!) i af. när hennes väninna kommer på börjar de prata franska med varandra och hon kommenterar då henne på franska.. "hon är 6 månader men hon är stoor" "6 månader?" "ja" (lite kommer jag ihåg från franskan i skolan)

Så började hon prata med Lilla Bus, och hon blev skitledsen och började gråta. Hade lite svårt att hålla mig för skratt.. men med risk att det låter dumt så har hon ju inte sett så många mörkhyade och hon var verkligen jättemörk. så jag för att släta över det hela "nej men, älskling, jag är här.. här sitter jag" hehe..

jaja, tillslut frågar hon helt seriöst "varför har du inte tagit hål i öronen på henne?" som om det var världens mest självklara sak. "eh, nej, hon får välja det själv sen när hon blir större". Då nickade hon typ som att jag var dum i huvet eller nåt. (jag gjorde väl typ samma sak efter det)

hem till syrran och hennes ungar var högt och lågt. Inte alls som de brukar. Kaxiga och jag tror de tappat sina öron, lyssnade inte alls. Grinade osv osv.

Och sen Lilla Bus konstiga natt när hon bara gnällde och ville bli vaggad och ammad.

Fullmåne någon?

helt otroligt!

Alltså, det här är helt otroligt! =)

Ja, igår var då andra natten vi försökte få Lilla Bus att sova i egen säng. Fast det gick inte så bra som första kvällen, även om det kanske inte gick så bra då heller, men igår fick jag lov att ta upp henne då hon blev riktigt ledsen och grät. Direkt började hon snutta på min haka och jag ammade henne till sömns, men bara nästan, hon fick somna in ordentligt i sängen.

Nu till det otroliga! Hon somnade alltså kl 20. Sov till 00. Då vaknade hon, fick äta lite till, somnade om i sin säng, utan problem, sov sen till 3.30 då hon åt igen. Sen vaknade jag klockan 8:30 (!!!) av att hon donade i sin säng. Helt nöjd, men donade och bökade. För första gången på 6 månader vaknade jag utvilad! Kändes så underbart! T om så underbart att jag inte varit irriterad någonting alls idag!

Ikväll försökte jag igen få henne att somna själv, men samma visa igen, fick lov att ta upp henne, amma henne precis till gränsen av djupsömn och då lägga ner henne. och hon sover än! Sambon kunde t om gå in och trösta henne genom att klappa hennes huvud när hon grät till, och hon sover än. *peppar, peppar* =) hoppas på en repris på natten som var..

Det roliga dock var att när jag kom in för att lägga mig själv hittade jag henne liggandes på detta viset

 och så har hon aldrig fått sova förut för mig, men så här sov hon hela natten, och funkar det för henne, funkar det för mig. Och hon är så pass stark i nacken att jag inte oroar mig. Vad ska jag göra förresten? De gånger jag hade henne uppe, lade jag henne på sidan, men hon la sig så här på en gång..

imorse vaknade jag till denna utsikt, tacka gudarna för att jag lämnade kameran bredvid sängen igår när jag tagit det andra kortet. Helt oslagbart att vakna med detta framför sigMin älskade snutta! <3


Pappas tuffa tjej och mammas busiga flicka!

image60

image63

Lånat pappas keps!

image61

Kan man se mer full i f*n ut?! =) image62

Tuffa tider..

igår började vi med konststycket att få alicia att sova i egen säng. och vad arg hon blev!

Tillslut somnade hon dock. satt bredvid henne och strök hennes hår och sjöng för henne hela tiden, men visst var jag på väg att ge upp och amma henne till sömns ett par gånger. och jag grät när hon somnat för jävlar vad tufft det kändes att faktiskt inte ta upp henne. men hon var bara arg, inte det minsta ledsen. det hördes rätt väl att det var så.. och det är ju inte skadligt för varken henne eller oss att få sova ostört några timmar. Hon vaknade varannan timme, precis som vanligt, men vilken skillnad det var på att få sova själv, som att ha "sovit" med henne bredvid sig.

idag fick jag gå ner på stan själv och fika!! 3½ timme var jag borta.. och jädra karlslok! på den tiden fick han henne att sova 1½ timme, diska, lära henne ta nappflaska och bada henne!! jag stod som handfallen när jag kom hem och det var så fint hemma.. självklart kunde han inte låta bli och retas och fråga mig vad det var som var så jobbigt med att vara ensam med henne, men det bjuder jag på.

ikväll ska vi ta dusten igen att få henne sova själv. nya rutiner i hemmet: kl 17 - bada. kl 18 - gröt, kl 19 -sova. senast att hon ska sova kl 20. sen är det vuxentid här i hemmet. nu ska jag bara försöka få in att då är det max 1 timme vid datorn och sen resten tillsammans. vi behöver verkligen det.

ska ha barnvakt för att gå ut och äta. sa till henne att vi nästan tänkte skita i det, då sa hon bara "då ska jag absolut vara barnvakt om ni så bara ska sitta och stirra på varandra, men ut tillsammans ska ni!" jag älskar min syrra!

shoppade lite..

Köpte mig faktiskt en ny ögonskugga idag! en Isadora gleaming eye shadow wet & dry (*andas*  phu, vad långa namn allt med hudvård måste ha! ) färgen vanilla. finns inte på hemsidan, men den är jättefin. Perfekt vardagsskugga så man får lite pigga ögon. vilket behövs! tro mig! Sen smet vi in på Gina Tricot och där provade jag en cardigan i puderrosa strl L !! JAG kunde ha large på Gina! det har väl aldrig hänt. Men en cardigan är ju en cardigan, så på andra tröjor går det nog inte..

Lilla Bus sov en halvtimme på förmiddagen, men sen var hon vaken från 11:30 till 17. då sov hon en kort stund, kom upp, var världens tröttaste och tjurigaste unge, så jag gick och lade henne igen. och hon somnade om och sover nu som en stock! men bara för att jag skriver det så vaknar hon väl.. brukar bli så =) hehe..

konstigt, men idag känns allting så mycket ljusare. Tror jag fick ur mig precis vad det var som har gnagit hål i mig den sista tiden, igår, och jag hoppas han lyssnade och tog åt sig.. Kändes som det i alla fall. =) Eller så är jag bara en obotlig shoppaholic. det finns inget som inte lite onödigt slösande inte kan lösa.. i alla fall för tillfället.

hjulen på bussen de går runt, runt, runt

fast här hemma är det Lilla Bus som gör det!

Hon vill så himla gärna ta sig någonstans, men snurrar bara runt, runt (på mage that is) och hon blir så förbannad! hehe.. och här sitter jag som hennes schyssta morsa och flinar åt henne. Alldeles andfådd blir hon stackarn.. =)

Nu ska jag äta upp det sista av min frukost, ta mina vitaminer (joru!! Här har ni en som blivit duktig!) och ge Lilla Bus hennes ad-droppar. Äntligen har vi fått in rutin på det hela..

känner mig glad idag för idag ska vi ner på stan och träffa en väninna över en fika och så glo lite i affärer. De affärer man kommer in i dvs, med 2 nästan 3 barnvagnar. 2½ barnvagn helt enkelt! (min o hennes syskonvagn) 

au revoir!

känns lite bättre nu..

efter ett bad med massa bubblor och ett ordentligt snack med sambon med tillhörande löfte om att jag ska få handla nya kläder + lite nytt smink utan några blickar eller ord  samt att han ska hjälpa mig att släppa ifrån mig Lilla Bus lite oftare, plus alla snälla rara ord från mina vänner därute. Ni vet vilka ni är.. puss på er! så känner jag mig lite bättre faktiskt..

höstblues..

Jag är förkyld och nedstämd. Eller nedstämd och förkyld. Vet inte om jag är nere pga förkylningen eller inte. Vill handla!! till mig! tänker tankar som jag nästan blir rädd för. egoistiska tankar. Låter sambon ta Lilla Bus en hel dag bara för att jag vill läsa en tidning, titta på tv osv osv. orkar inte ha henne på mig längre.. =(  att jag inte har gjort något för mig själv på ett halvår börjar ta ut sin rätt tror jag. Men jag vill ju inte känna så här. Men vill t om ta hennes pengar (barnbidraget) och handla till MIG! har gått ner en hel strl sen i juni, så alla kläder sitter som skit.
det har t om gått så långt att jag får ångest när vi är på väg ner på stan och vi närmar oss. "varför tittar de? De tycker jag ser sunkig ut!" jag får ärligt ont i magen när jag ska gå till mataffären nere på stan!! *ledsen*

Ville klippa mig. sambon:" du klippte dig ju förra månaden! " (vilket jag inte gjorde, det var 2 månader sen) okej, jag är väl ytlig då, som gärna vill se bra ut för att må bra sen. Jag ville bli en latte-morsa, men blev en sunk-morsa och jag mår illa! köpte max factor concealer, som inte biter på mina ringar under ögonen som jag har fått av alla spruckna nätter (inte blir det bättre av att vi köpte ny jacka till sambon som han blev skitsnygg i, plus att han jobbar då och då, träffar sina kompisar för en öl, har kört lite levande rollspel nån kväll osv osv. känner lite "han är så snygg, och jag är så sunkig. Nu skäms han för att gå på stan med mig. klart han kommer falla för den där tjejen som han lajvar med) bla bla bla.. fast det gör han ju såklart inte när jag frågar. Jag är "jättefin" hans "vackraste" o så jag: "det säger han bara för att han måste". eller jag och jag förresten.. den där jävla rösten i bakhuvudet som säger åt mig att jag inte duger som jag är! Jag hatar den!

blä.. hatar  det här, skulle bara vilja shoppa loss till mig nångång och inte bara till hemmet som blivit nu på sista tiden.. jag vill köpa smink.. kläder... skor! eller i alla fall en jacka då som sitter bra!

förresten

förresten så hatar jag sluträkningar av elen!! *morrar*

och att jag tappade bort mitt utbetalningskort av skatten så jag måste skriva till skatteverket för att de ska skicka ut en ny.. jaja. skönt man inte hade räknat med de pengarna alltför hårt i "budgeten"

förkylt

inatt bara skrek Lilla Bus, alltså, vaknade och hyseriskrek från start. inget jag eller sambon gjorde var bra.. och så klart, inga näsdroppar hemma. själv hade jag migrän och så klart.. inga alvedon heller. suck. inte direkt att man hade tålamod med hennes skrik då heller.. usch. Men det är ju bara att bita ihop och sjunga vyssan lull för sjunde gången.. sen somnade hon tillslut i alla fall, och det gjorde jag med.  imorse tog sambon henne och det var underbart att få sova, även om jag sov oroligt och drömde massor.

Nu sitter jag här med en stor kopp te och en busig unge som vaknade dirket jag hällde upp varmvattnet i koppen.. har de nån sorts radar eller?!

nu så..

nu så. Nu är vi inne i nya lägeneheten. Men några bilder blir det inte... shit så den såg ut! Direkt på måndagen gick vi ner och klagade på besiktningen som hade gjorts. då smyger det fram att den inte var tom när den besiktades.. hela hallen var borrhål, stora riv i tapeten, hål i alicias dörr, riven tapet i köket, riven tapet i vårat sovrum.. i can go on and on. jättetrist. Allt det glada liksom fick utbytas mot att vara arg och kämpa för nytt..

igår i alla fall fick vi hallen nytapetserad. Jättefint. Målaren som kom sa att de hade varit generösa mot oss då fönstersmygen skulle målas, fast de var fräscha. Jo, men de missade hålet i dörren i sovrummet sa jag..

Detta har alltså gjorts nu i vår lägenhet:
hallen tapetseras
ytterdörrens insida ommålad
fönstersmyg i sovrum och vardagsrum målat
nya köksbänkar
badrumstaket har målats

Detta ska göras
Badrummet ska helrenoveras.

Så det blir nog jäkla bra när allt är klart, men inte nog med att det tar lång tid för att man har lilla bus att ta hand om samtidigt som vi packar upp, så tar det ju lång tid det andra med. Badrummet vet de inte när det görs för de hade tydligen jättemycket just nu.

Idag ska kyl och frys fyllas, ska åka och handla med pappa. Perfekt nu, för nu har vi 2 stora kyl och frys istället för 2 små sådär över varandra. Nu ska vi väl aldrig mer gå hungriga! ;-)

vad händer annars i livet då.. Inte mycket. förfasas över mordet på 16 åringen och 15 åringen. tittade på nyheterna ang det och tittade på min skrattandes lilla tös. Vad är det för värld vi har satt henne till? Fick ont i magen.

Annars håller jag mig inne så mycket det går, har ingen jacka som går att knäppa över bysten. Vet inte än hur jag ska ställa mig till det.. haha. Har gått ner en strl ändå sen juni. och det känns ju sabla skönt, men innebär noll kläder att ha på mig som sitter bra.. måste nog ta till skosoet igen *blink blink*

Ska göra äppelpaj och ringa pappa nu, fast kanske i omvänd ordning, har inte bestämt mig än. sen ska jag nog gå ner på claes ohlsson och köpa "molly"skruv så de sista hyllorna i vardagsrummet kommer upp.. gör inte jag det, så lär det väl aldrig hända.. =P

RSS 2.0