verkar inte bli någon jul iår..

Igår mådde sambon bättre på kvällen, så jag satte mig och gjorde en lista på allt som måste göras
.
*Dammsuga
*Torka golv
*Diska
*Handla

TROR ni inte jag vaknar till att han är dålig igen?! Och nu har jag ju allt uppskrivet så nu MÅSTE jag ta itu med det. SJÄLV! *suck* usch, det är nog inte meningen att vi i vår familj ska få fira jul på riktigt igen. förrförra var syrrans man asdålig, förra året var vi hos svärfar och nu när det äntligen blev mina föräldrars julafton (vi tar varannan jul för att slippa fara) då är VI sjuka!  Detta är ju Alicias allra första jul, och så ska vi som föräldrar ligga här hemma och spy! Det var ju inte så det skulle vara! Skrikandes

jaja.. alla paket är inslagna och granen är klädd. Tyvärr har jag ingen kamera att bevisa detta med. *viskar* men jag tror att det ligger en under granen!

God Jul och Gott Nytt År!

Passar på att önska alla som läser en riktigt god jul och ett gott nytt år! Vet inte om jag hinner in och uppdatera något mer under veckan som kommer.. Blir desto längre inlägg sen att läsa! :)

Massa julkramar till Er därute!

NEEEEJ!!!

NEEJ!!! Magsjukan kom till oss också! Alicia har varit dålig i kaggen ett par dagar nu, och imorse låg sambon och hulkade på toaletten! Dan före dan före dopparedan liksom!! Jag lär väl ligga på självaste julafton Gråter Nu mosar jag i mig vitpeppar, för jag har hört att det ska hjälpa att äta 10 hela vitpepparkorn om dagen när magsjuka går. *hoppas* Någon som provat? Och någon som vet om man ska äta detta både morgon och kväll eller bara en gång per dag?

Igår blev det lite mer godis gjort. Brukar göra risbräck (smält choklad med rispuffar)
choklad med nötter och russin
mozartkulor
choklad med cornflakes

och nu igår gjorde jag efter detta recept (igen)

50g smält smör
200g ljus blockchoklad som bryts ner i smöret, låt smälta ihop.
1dl grädde

blanda allt till en chokladkräm, häll i rispuffar och russin efter smak och tycke. Häll upp i formar, ställ in i frysen och låt frysa en stund. ÄT! Massa gott

Personligen tror jag att det är pga detta godis som det inte var JAG som spydde imorse utan sambon som inte åt detta! Choklad är lösningen på det mesta


julklappar och hyacintjävlar

Jaha.. så då fick jag det tråkiga beskedet (av mig själv) att jag måste vara allergisk, eller i alla fall överkänslig mot hyacinter :( Så fort vi kom hem blev jag nästäppt, kunde inte fatta varför. Så kom syrran över. "är du känslig mot hyacinterna?" och då slog det mig att jag kliade mig i ögonen och var totalt täppt när vi satt där i köket och fikade.Så nu får de ta och åka ut. Trist för jag älskar doften av hyacinter till jul..  men men.

Idag gick hela familjen ner på stan och köpte Alicias sista julklappar. Tur hon är så liten än att hon inte förstår :) Sen fick hon nog, så sambon tog med sig dotra hem och jag smet vidare in i vimmlet för att handla lite finputs. Det blev:
*en ny mascara, 
*en ny concealer. (de hade rea! ack och ve! jag som aldrig brytt mig om sådant förut, får nu stå och titta på sminkavdelningens rea hyllor! *gråta dramatiskt*)
*Ett par svarta och glittriga over knee-strumpor. (ville eg ha ett par svarta, glittriga benvärmare, men det fanns ingenstans.. jag ska bli min egen designer. Finns aldrig det jag vill ha ju)
*ett par finare strumpbyxor åt dotra och ett par mer vardagliga
*en fleeceoverall från Lindex. Rosa med vita moln och med brunt foder i. Den ser mysig och lagom varm ut när hon ska ligga i sin åkpåse
*2 par trosor

skulle köpa en slips åt sambon med, men hittade inget som jag tyckte skulle passa honom, så då gick jag hem istället.

Granen är klädd, alla julklappar ligger under granen. (vet, vi tjuvstartar lite.. men nästa år! Då är det noll tjuvstart!) bara julgodis som saknas, sen kan julen komma och knacka på dörren när som helst! :)

Suck.. nu ska jag ta tag och göra det där sablans godiset, så man har nåt att tugga på ikväll! Det är faktiskt fredag! ;)

julgranspynt

Vi har knappt något julgranspynt kvar! blir till att köpa nytt nästa år. I och för sig tycker jag inte att vi har något pynt alls i år.. vet inte vad det kan bero på. Man tröttnar väl på att ha samma år ut och år in antar jag =/

Nu är i alla fall granen pyntat och står där i sitt lilla hörn och lyser så grant. Nu väntar vi bara på julskinkan så man kan ta sig en god smörgås med. Alicia sover redan, hon hoppade över eftermiddagssömnen idag så hon fick träffa john blund tidigt idag. Antar att hon kommer vakna snart igen och hålla igång hela natten sen, men det får väl bli så då.

Nu ska jag nog ta och baka lite mer godis. Förstår inte.. måste verkligen ha tomtar här hemma som äter upp det! Vet inte var det kan ta vägen annars ;) Det blir samma variant som förra gången jag gjorde eget godis. Det dög bra när godissugen satte in.

Sen ska jag nog gå och klämma på mina paket som sambon kom hem med idag.. *spännande till max* :)

Ha en trevlig torsdagskväll alla!

Kramar på er!

Vaddå? Är det jul snart?

Jag har noll, zero, nada julkänsla just nu! Längtar till imorgon, då ska jag köpa de sista julklapparna (som resten av Sverige säkert) och sen ska granen upp och kläs. Vill ju hinna njuta av den innan julfarandet börjar. Sen på kvällen har jag beställt julskinks-macka med julmust. Så kanske, kanske att den infinner sig då. *hoppas*

Igår somnade Al efter 2 minuter med sin pappa. Hon protesterar fortfarande, men inte så länge, och det känns jätteskönt! :) Vi ska fortsätta med detta ett par kvällar till, så kanske protesterna försvinner helt *hoppas igen*

Har just varit ute på en kort promenad med vagnen för att få henne sova lite nu på dagen, och det är så skönt ute! Det är kallt som satan, men det blåser inte och solen skiner över frostbitet gräs så det är bara och slänga på sig långkallingar nu, sen kan man vara ute hur länge som helst! :)

Nu ska jag gå och vara social.. fast det är rätt skönt att få vara lite för sig själv med. utan barn som pockar på uppmärksamhet och utan att behöva vara trevlig. hehe :)


Rullgardin

Vi måste skaffa oss en rullgardin! Alicia sover så underbart bra här i sin fasters rum. Igår somnade hon med sin pappa (bara det! Trots att han inte lagt henne på några kvällar nu) sen sov hon ordentligt, mellan de korta stunderna hon åt. Och jag sov som en stock! :) Eller så är det så att eftersom vi sover bra båda två när det är sådär mörkt så stör vi inte varandra med små uppvaknanden hela tiden..

Gissa när vi gick upp i morse?! Halv 10!! HALV 10!! så skönt, och Alicia har varit på bra humör hela förmiddagen. Nu sitter hon och gosar i sambons knä och bubblar lite med "plastfarmor". Senare idag ska vi vidare till Al's farmor och ev också gammelfarmor. Mysigt. :)

Tittar på sambon i smyg just nu, och det värmer hela mig när jag ser honom och dottern tillsammans. Finns det något finare än en pappa med sitt barn? Inte i mina ögon i alla fall. Det ser så tryggt ut att vara så liten i en så stor famn. Mina älsklingar..

Min kamera är fortfarande trasig! Jag får snart panik! Måste ju bara ha en kamera till jul!

Ny design

Som ni ser så har jag fått ny design på bloggen! och jag fullkomligen ÄLSKAR den!!

Tack snälla rara Lina för att du lagt ner tid och energi på lilla mig. *kramar*



sådär ja..

som jag misstänkte. Alicia vaknade, och ville inte somna om. Eller ville, ville hon, men så fort jag rörde mig så vaknade hon. Sista gången vaknade hon och började åla/krypa direkt i sängen, så nu är vi uppe igen, och hon är inte en happy camper.. :(

"men vaddå ha egen tid, hon skriver ju massor här ju" jo, men det är för att jag stänger av öronen och låter henne vara på golvet själv trots protester. Efter ett tag går de över, men det är kvällarna som är värst  i mina ögon.

skitsamma!

Vi ska till västerås idag och det är alltid roligt! Måste packa lite.. och kanske ska få i mig lite mat själv oxå.

*Avundsjuk*

Jag vet att avundsjuka är en av de största synderna men jag kan inte låta bli att avundas de mammor med barn i samma ålder som min lilla flicka, som har ett liv som inte bara innefattar att ha sitt barn på sig! Utan de kan dricka lite vin på kvällen och mysa tillsammans, medan deras barn SOVER! Just det. Sovandet. Det är det som är vår akilleshäl just nu.. Det funkar inte alls. Eller, jo, hon sover om jag sover bredvid. Eller om jag ammar henne till sömns, eller om hon sitter i vagnen ute på promenad. Men hon sover bara 40-45 min i sträck, och på 40 minuter hinner man bara slänga sig i soffan och andas ut, så är hon uppe och pockar på uppmärksamhet igen.

Har beklagat mig till döds över hennes sömn med Sara, och hon har varit ett jättebra stöd. Tack vännen för att du finns där och orkar lyssna! Men nu vet jag snart inte vad vi ska ta oss till.

Sambon lade ju dottern ett par kvällar i rad här, men så skulle han bort, och då bröts det och när hon kommer till mig, då duger det inte att vaggas inte, och jag ger upp och ammar. Jag pallar inte höra henne skrika. Satt i hennes rum och grinade häromkvällen.. för utanför gick sambon och vaggade henne och hon skrek "maaaa-mmmaaaa". Tror ni man kände sig som världens elakaste och sämsta mor då eller? Men hon var ju inte övergiven, trösten fanns där och... jag ältar jag vet ;)

Jag måste verkligen komma på ett bra sätt att få henne komma till ro utan att jag ammar. Pratade med en väninna om hennes dotters sovvanor. "Nej, jag bara lägger ner henne i sin säng, med snuttefilten så sover hon". VA?! kan det vara så enkelt?!

Nu t ex har Al sovit i 30 min. Ska kila in och se om jag kan fånga henne innan hon vaknar så hon somnar om och sover lite till. Men när ska jag få tid att sitta bara för mig själv. Eller gå och träna? Eller.. klä en julgran?!  Just nu finns det inte på världskartan.. iof håller hon på att få tänder just nu, men så här har det ju varit hur länge som helst. *trött*

aja. bara att sminka sig pigg och le så ser man i alla fall inte så trött ut inför andra, även om jag blir galen och tokig av att bara ha fått sovit en hel natt på 8 månader (plus de 2 månader som var tyngst innan hon kom!)


Gnäll, gnäll.. men tack för att du orkade läsa..

*hugg*

Imorse satt Alicia i sängen och småtuggade på min hand, hon brukar göra det. Så fick hon in ett finger i munnen och där var den! Hennes första tand!! Jag for upp i sängen, sambon likaså, och båda skulle känna. Alicia bara skrattade. Den är liten än så länge, men den är där!! :)

Ska bli intressant och se hur det går med amningen framöver här då.. tur att hon inte ammar såå ofta ändå :)

Sista dagarna har hon varit supermammig, och jag har inte kunnat gjort någonting, så någon dag framöver ska jag ta mig tid att läsa igenom vad jag missat i lite bloggar.

Nu ska jag göra mig lite te, och se om jag kan rota fram något att äta. Skåpen ekar tomt här hemma. Inte kul alls..

Lite ledsen just nu..

sådär ja. Var just på stan, träffade en exgranne.. Följande sägs:

till sambon "tror minsann att du har tappat lite i vikt!"  Ja det har han ju.. "ja, jag ser väl det jag" så vänder hon sig till mig, tror att jag ska få höra något snäll jag med  men ut kommer "men hur går det för dig då? Eller ska ni ha en till?" Ridå.

Gårdagen

Julbordet var fantastiskt! Så mycket och så gott!  hade jag haft en kamera hade ni fått sett både make o bord, mem telkameran är inte den bästa..

Tyvärr solkades första timmen av att sambon ringt 3 ggr(!) och när jag ringde upp honom var alicia totalt hysterisk i bakgrunden! "jag vet inte vad jag ska göra?!" efter att ha samlat ihop bitarna av mitt mammahjärta som då brustit i miljoner bitar, sa jag åt honom att ta av sig på överkroppen och kramas och vagga henne. Sagt och gjort och en timme senare sov hon. 2½ timme hade hon skrikit. Men hon var ju mest arg för att det inte var jag som tog henne.

kom hem vid halv tolv, fick ta över en tös som sambon hade sovandes på armen, hon ville inte ligga i sin säng. Men hon sov. Så vi lade oss i vår säng och jag förberedde mig för en natt med många uppvak och ett oroligt barn, men nej!  EN gång vaknade hon.. jämför det med att hon brukar vakna 8 ggr MINST (!) per natt. Så otroligt skönt!

fika och julbord

Fikade med ett par andra morsor och deras barn idag på dagen. Jättesupertrevligt! Sen var det bvc och när jag gick hem längtade jag efter att få slänga mig på soffan och bara glo, tills jag kom på att jag ska på julbord ikväll! Bara att komma hem, slänga i sig lite mat och sen börja göra ordning sig. Sitter nu med nymålada naglar.. äkta julröda  bara för sakens skull, sen ska jag ta itu med maken.. :) För att göra detta till ett lite ytligt blogginlägg kan jag säga att nagellacket jag har är make up stores red gold

makeupen kommer gå i färgerna guld och grön och rött.
Make up stores:

Eyedust gold
Eyedust bamboo
Microshadow Zone

som highlighter kommer jag använda Isadoras gleaming eye shadow wet &dry icy vanilla. För att få extra effekt kommer jag att blöta den innan.

Som grädde på moset ska jag använda Viva La Divas glittereyeliner green :-)

till läpparna kommer jag använda 

gloss lips indi, makeupstores så klart ;)

Vad jag däremot ska ha på mig har jag ingen aning om. Antar att det blir samma kläder jag hade förra året när jag

var gravid.
 fast i år minus mage :)





Alicia väger btw 9,6 kg och är 72,5 cm lång!! Var ska detta sluta!? :-o

pedagogisk morgon och sömnlogg

Imorse upptäckte jag att det är själva dammsugaren Al har något emot, inte bara ljudet. Satte ner henne på golvet i hallen och hon blev helt hysterisk. Då upptäckte jag (jaja, jag hade klivit över den ett par gånger innan men ändå) att den stod där. Så då blev jag helt pedagogisk, tog upp henne i famnen och visade henne genom att klappa och ta på dammsugaren att den inte alls var farlig. Sen introducerade jag den för henne och då tog hon försiktigt på den, sen tittade hon storögt på mig, lite rädd, lite fascinerad och jag gjorde allt för att se så lugn och harmonisk ut som möjligt. Slutade med att hon klättrade all over den där saken.  :) -den fick stå kvar.. försöker intala mig själv att det är för att hon ska vänja sig vid att den finns, inte att jag var för lat att ta bort den.. hehe

Sen idag ska jag skriva sömnlogg på henne också. Känns helt otroligt vad dåligt hon sover, och så olika från natt till natt! Inatt vaknade hon varje timme! sambon vände sig och lade kudden över sitt huvud. INTE populärt! så idag gick vi en promenad, då sov hon 20 minuter. 20 MINUTER!!

Nu ska vi smita ut igen och se om hon sover en liten stund till. Känns som om den lilla luren inte kommer hålla henne pigg och glad till kl 19. utan att hon kommer somna vid 17 och sen köra nytt race vid 20 som hon hade för sig ett tag förut.

jaja.. off we go!

girlgoesmom

Hoppas att du girlgoesmom läser detta! Men jag kan varken läsa eller kommentera din blogg! :( *ledsen* jag vill ju det! Jag kastas bara bort från kommentatorsidan.. :(

Om någon här kan läsa och skriva där, kan ni väl hälsa det? :(

Oförberedd fika :)

Fick "oförberett" fikafrämmande idag av en av mina bästa vänner och hennes lilla tös. Eller lilla och lilla, hon har blivit så stor! Pratar och förstår och äter själv. Dessutom körde hon vagnen en bit när vi var ute för att få Alicia att somna. Tyckte inte det var länge sen man fick det där sms:et där det stod att hon kommit till världen. Oförberett var det väl egentligen inte heller, hade ju en hel timme på mig att göra ordning hemma. :) Alicia blev jätterädd för dammsugaren, men jag var bara tvungen!

Nu har hon just ätit lite middag och jag har just ätit några pepparkakor och druckit julmust. Sambon fick dammsuga en ordentlig gång när han kom hem så nu ska jag bara ta tag i disken sen ska jag slänga mig i soffan med mina älsklingar och njuta av en lugn andra adventskväll.

andra advent och snorigt barn

Trevlig andra advent på er där ute!

Här är det ÄNTLIGEN uppehållsväder, gråmulet, men uppehåll, och det är städdag idag. Jag vet. Man borde ju egentligen städa så att det är fint TILL advent, inte EFTER. Men vi är ju lite familjen tvärtemot så.. :)

Ska ta itu med disken så snart Al har ätit "second breakfast" (älska LOTR och Pippin! *ler stort*) sen får vi dammsuga när sambon kommer hem från jobbet. Al är inte alltför förtjust i den så det är lättare att ta det när man är två hemma.

Två kvällar irad har jag inte gett Al nezerilnäsdroppar, två nätter i rad har varit fruktansvärda. Har väckts av riktiga illvrål. Men idag insåg jag att det bara måste bero på att hon är snuvig..

Sen är det väl inte så mycket att rapportera än så länge. Dagen har ju just börjat. Gillar Al's nya rutiner på morgonen. Vaknar till lite vid 6:30, ammar och somnar om till 8:30 ungefär. Underbart. :)

Så trött..

Jag blir så trött på dessa kvällar. Visst, jag vet att jag skrev att det var en skön kväll alldeles nyss. Men det skulle vara ännu skönare om Al kunde sova ordentligt. Just nu är jag bara låst här hemma o kvällarna. Har blivit erbjuden hundra saker att göra, träna, luciafest osv av vänner som har barn som sover och vänner som inte har barn än, men jag får alltid tacka nej. Sambon duger ju inte för henne. Det är bara jag som duger och det har blivit en ond cirkel såklart. På dagarna är det nästan tvärtom, då är det pappa som är roligast, men så snart det blir läggdags är han knappt vatten värd. Så himla trist. Jag vill ha tillbaka mitt liv!

Jag vet att det är en så kort stund de är så här små, men jag längtar ändå tills den dagen då hon kan och vill sova i egen säng. Man kan säga "ta på dig pyjamas nu, nu är det läggdags". Fast jag ska ju inte sticka under stol med att när jag gick och lade mig igår natt och hon kröp upp mot mig så vi låg nära, nära var det så underbart att bara snusa doften av hennes hår och höra hennes andetag. Jag är så kluven och det är ju där mitt problem ligger. Jag måste ju vara hård och konsekvent för att kunna få henne sova i egen säng. Men att se och höra henne gråta hjärtskärande, det går bara inte! Speciellt inte nu när hon säger ma-ma heller..

Bappelsin gubbjävel!

Sitter just nu och mumsar på min andra apelsin, även om jag inte bör äta ens en apelsin då jag inte tål dem. Men de är så himla goda just nu. Dessutom hade ICA extrapris den här veckan :)

Al sover och jag är själv en stund till, då sambon jobbar. så skönt att bara få vara för sig själv en stund. Bara njuta av tystnaden. Det enda som hörs är knappandet  på tangentbordet.

Läste just (bland annat) om olika gravidkrämpor i girlgoesmom's blogg. Helt underbart skrivet. :) Men hade jag läst det innan jag själv fick plusset på stickan hade jag nog bommat igen butiken förgott. Det fick mig i vilket fall som helst att läsa mina egna anteckningar vecka för vecka. Inte lika vasst träffande, men ändå en otrolig nostalgikick! Idag blir Alicia faktiskt hela 8 månader btw!

image102

En sekund oaktsamhet

är allt som krävs för att få en hel kopp te på hela golvet o bordet. Ni som läst min blogg förut vet ju dock att det var kallt te då jag aldrig hinner dricka varmt te :) sablans tur dock!!


Fniss, fniss.. :)

Det var en gång en perfekt man och en perfekt kvinna. Dom träffades och eftersom deras förhållande var perfekt gifte de sig. Bröllopet var perfekt och deras liv som gift par var också perfekt. En julafton när det snöade mycket åkte det perfekta paret bil på en slingrande väg och plötsligt såg de någon vid sidan om vägen som verkade fått punktering. Det var jultomten med säcken full av presenter. Eftersom de inte ville göra barnen besvikna erbjöd de jultomten att åka med dom så att han skulle hinna dela ut presenterna. Och så började de snart dela ut presenterna. Men tyvärr försämrades vädret och de tre råkade ut för en olycka.

Bara en av de tre överlevde. Vem?

(Tänk först och titta sen på svaret nedan)








Tänkt färdigt?



















Givetvis överlevde den perfekta kvinnan.
Hon är den enda av de tre personerna som existerar i verkligheten.

Alla vet att jultomten inte existerar... och vad kan man säga om de perfekta männen!!


För kvinnor slutar historien här. Männen kan läsa vidare.















Bonus för män:

Om inte jultomten existerar och inte den perfekta mannen så betyder det att kvinnan körde. Det förklarar olyckan.



Och en sak till: Om du är kvinna och läste slutet av historien så bevisar det att:
Kvinnor gör aldrig vad de blir tillsagda.

Rätt kvinna vann!

Absolut! :)

Sambons första kommentar var dock : "va? vann hon? hon har ju pippat i tv!" Haha...

Idolfinalen

Ja, jag vet. Jag skulle ju inte titta.. men kunde inte hålla mig.. Marie gick ut hårt genom att ge mig rysningar längst med hela kroppen då hon sjöng första sången "all by my self". Älskar den låter förövrigt, så det kan ju ha något med det att göra. Eller, nej. Hon lyckades med den! så enkelt är det. Men Amanda är ju bra hon med. Men det bidde inga rysningar när hon sjöng inte..  De är ju helt olika, går ju inte ens att jämföra.

Jaja.. Maria får vilket fall som helst min röst. Det var väl typ det jag ville skriva :)

Sen snodde jag ett recept på julgodis från Babbi, körde hennes moddade recept. Undrar dock hur orginalet ser ut.. Men det blev gott. Fast.. nästa gång ska jag inte skicka sambon att handla. "köp puffat ris" och han kom hem med rice krispies. <3 Så det blev ju inte riktigt rätt. Men gott ändå.. *mumsar*

Regnet det bara öser ner...

Idag har det regnat banne mig non stop! Såå tråkigt! Nu får det ta och bli snö snart!

Dessutom har jag en dotter som gråter för att hon inte får suga på mina fötter! Hon är ju en riktig knasfia! :)

Lunchen idag var mysig, men höll på att gå käpprätt åt h*e, då jag, såklart, glömde min mobil i vilken jag hade portkoden och hennes telnummer i. Och så funkade inte porttelefonen!! Panik! Regn! Vad ska jag göra?
Gick runt huset för att se om hon hade balkongdörren öppen, såklart inte. Då ser jag en dam komma från portens håll. Går snabbt åt hennes håll...

"ursäkta?" säger jag.. då tittar hon på mig bara och fortsätter gå!
"ursäkta!" sa jag igen. Då stannade hon.
"kom du från den porten?" ja det gjorde hon.
"kan du ge mig portkoden?" och så rabblade jag vem jag skulle träffa och vad som hänt.
"nej, jag kan inte ge dig den. jag ska in på sjuan"
"men.. du kom ju därifrån?"
"nej, jag kom från affären" snorkkärring.
"jaha.. men svara inte så då" fräste jag och vände mig om. Snacka om att vädret tar ut sin rätt på, i vanliga fall, lite övertrevliga jag.
"kärring" väste jag med, men tror inte hon hörde.

Nu vet jag inte om jag ska ha dåligt samvete för att jag sa så, eller inte. Lutar åt att jag kommer ha det, men varför ska jag alltid vara så himla trevlig för?! Ingen annan är ju det! Och dessutom jobbade jag inte. För då kan jag låta det mesta passera. Men sen jag fick barn tror jag att jag drabbats av Tourettes syndrom light eller nåt. För jag säger vad jag tänker. Utan att tänka. Gör idiot tecken åt folk i bilar som kör som dårar vid övergångställen. Fräser åt snorungar att "jag kör bara" när de inte viker sig då man kommer med barnvagn utan tar upp hela trottoaren. Och så gör jag det oxå. Bara kör alltså.

Jag har blivit en bitch-light. And I like it!! :)


ja, det slutade iaf med att jag stegade fram till ett fönter på bottenvåningen och gestikulerade att de skulle öppna åt mig.Det gjorde hon med. supertrevlig tjej.. dyngsur Gin.

Surfat runt lite..

Ikväll har jag surfat runt lite på några bloggar, och så slog det mig. Fy fan vad jag är trött på allt som är ytligt! Visst är det skönt att ha det ytliga att kunna slappna av med. Men hey! Det finns väl viktigare saker i livet? Jag vill inte vara ytlig längre.. dessa tjejer vars bloggar jag har läst. Jag beundrar dem! De verkar vara så starka och självsäkra.. de kanske inte vill att jag länkar, men om jag får klartecken så ska jag göra det direkt..

Makalösa kvinnor!

Mitt pynt!

Återigen.. tack skosoet för att du hjälper mig..

image97

image98

image99

image101

Lyckligast!

Alicia vaknade just och jag gick dit för att få henne att somna om igen. lite irriterad för jag tycker inte om dessa kvällar.. då kom det! Precis när jag kom innanför sovrumsdörren! "MAMMA!" Klockrent.. så sa hon det igen när jag kröp ner bredvid henne i sängen.. "mamma". åh.. jag älskar henne så, min lilla trollunge! :)

lussekatter.. eller nåt.. >.<

ja, försökte ju då med konststycket att baka lussekatter.. med Alicia.. ensam.. det gick .. så där. Hon grät och grät och grät. och jag svettades floder! t om på låren! Då är man stressad! och jag knådade in mjöl till förbannelse.. fatta 17 dl! Det är enormt mycket mjöl det..

Sen blev de lagom runda, lagom stora.. och lagom brända =/ Vet inte ens om de blev lagom genomgräddade, har inte vågat smaka än.. som tur är så köpte jag pepparkakor och Kavlis ädelost jag kan bjuda på om de smakar apa. Sen gjorde jag lite pynt med några hyacinter jag köpte idag. Kan de inte slå ut över natten så man får lite doft! Apelsiner och clementiner med nejlikor gjorde jag med.. och ett ljusfat. Vilket ni inte kommer få se nåt utav, för kameran är trasig!! åhh!! För den utgiften vill jag verkligen ha just nu! fan oxå.. *morrar*

Traditionella juldeppen

Jodå, den kom iår med, fast tidigare och hårdare iår. Eller depp och depp. Satt och tittade på Alicia och så slog det mig hur mycket jag saknar min mormor och morfor. Sen tänkte jag på min moster som inte heller finns med oss längre, och så slog det mig så oerhört mycket hur mycket jag önskade att de hade fått se och träffa Alicia. Skvallrade ju för mormor och morfar när jag var till minneslunden förra året att hon skulle komma, men tänk om de fått träffa henne på riktigt. För jag vet ju att de är med henne och ser henne och mig hela tiden, men.. på riktigt!

Saknar alltid mormor och morfar lite extra vid påsk, allhelgona och jul. Det blir så påtagligt att de inte är här då..

Gårdagens mys..

Igår var jag och Alicia och hälsade på på mitt jobb, det var väldigt trevligt. Kul att träffa alla igen, saknar dem!

Sen åkte vi hem till syrran och drack glögg och åt pepparkakor med ädelost på! (jädrars vad gott det var! Aldrig provat förut.. men det där kommer bli en favorit till jul!) Så åt vi mat och sen satte vi igång med julgodisbak. Satte på en julskiva och så fick hennes barn  turas om med att hjälpa oss i köket.

vi gjorde risbräck, choklad med nötter och russin, mozartkulor (nougat i marsipan doppat i.. just det, choklad!) och så risbräck med cornflakes. Ni ser den röda tråden va? Sen åkte vi hem vid 20:30. Alicia var supertrött! hon somnade i bilen och sen sov hon faktiskt hela natten utan sina vanliga "nu är jag pigg och ska gå upp" stopp mitt i natten. Var lite orolig när jag var tvungen att ta av henne overallen, men nej då. Sen var jag tvungen att byta blöja mitt i natten och hon var såå arg på mig, men nej då hon somnade om UTAN hjälpmedel efteråt! Visst hon vaknade och åt, men det räknar jag inte längre..

Idag blir det ev lussekattsbak och så ska jag göra lite apelsiner med nejlikor. Vi får se hur dotras humör fortsätter. och om sambon tänkte vakna snart, eller om han ska sova ända tills han börjar jobba..

Tyst det är i huset..

Alicia sover och jag borde ta tag i tvätten. Så mycket som man borde, så lite man har lust med. Tänk vad väder kan ställa till det. Regn i dag igen.. *Suck* När Alicia är vaken går jag bara och väntar på att hon ska somna så jag kan ta tag i saker som borde göras här hemma, men när hon väl sover vill jag att hon ska få sova ostört och jag hamnar framför familjeliv och här som en säck potatis.

Idag har jag dock städat och röjt upp i sovrummet. Hängde även upp en adventsstjärna därinne, blev jättemysigt. Måste skaffa gardinstänger till alla rum dock. De vi har är alldeles för långa, förutom till fönstret i vardagsrummet, så det går inte att använda dem, det ser ju inte klokt ut!

Al har varit jättegrinig sen hon sov sin förmiddagslur. Nu sover hon igen dock. Hoppas att hon sover länge den här gången. Jag har inte fått vika en millimeter från hennes sida utan att hon suttit och gråtit som om hela världen ska gå under och verkligen snyftat och snörvlat. Samtidigt som hon har lekt! Hon är för rolig den där lilla tösen..

Nu vaknade hon.. måste kila

Bidde julmys ändå

Det bidde lite julmys i stugan ändå :) Sambon tog ut Alicia på promenad, så då passade jag på att diska och dammsuga. Dessutom, håll i Er nu! så torkade jag apelsinskivor och frostade äpplen! Så enkelt, så fint! Gjorde ett ljusfat med dessa detaljer, dessutom gjorde jag ett litet arrangemang med julkulor och en liten ljusslinga i en klar vas, och så knöt jag ett rött sidenband runt. Tyvärr då, så var jag tvungen att ta batterierna från kameran för att slingan skulle fungera, och så tog de slut, så jag kunde inte ta kort på mitt pyssel. Men imorgon ska jag ner och handla lite smått och gott så då ska jag försöka komma ihåg det! :)


Frostade äpplen

Pensla röda äpplen med äggvita. Rulla i strösocker och låt torka.

Torkade apelsinskivor

Skiva apelsiner, lägg på en plåt med bakplåtspapper under, låt ligga i eftervärmen när du bakat (eller sätt ugnen på 50-75°) tills de torkat - det kan ta ett par timmar. Sätt gärna nåt emellan i ugnsluckan (jag använde en dubbelvikt grytlapp) så att fukten kommer ut, då torkar de snabbare/lättare. Är de inte helt torra när du tar ut dem så kan du låta dem ligga över natten på ett galler.

Pyssla

Jag vill inte städa och plocka mer nu, jag vill pyssla och göra fint inför julen! :-(

Varför blir män alltid sjuka när man har sagt att man ska städa eller göra annat tråkigt? Det slår aldrig fel här hemma i alla fall, och nu ligger både mannen och barnet och sover. Medan jag skriver blogg inlägg efter blogginlägg för att slippa ta disken. Men om det är fint i köket när han vaknar kanske man får fart på honom med?

Sen fattar inte jag var jag har slarvat bort utebelysningen att ha på balkongen! Är det någon som har sett den får ni gärna hojta till :-)


Jag blir galen!

Jag blir galen på att gå att gå och plocka hela tiden!! Vi har grejer överallt! Vet inte var vi ska göra av alla saker. Vi ska köpa korgar att ha hennes leksaker i, men allt annat småkrafs då?

Fick "sovmorgon" idag (vilken avbröts med jämna mellanrum av att Alicia skrek sina gälla skrik eller smågrinade, hon är astrött idag, somnade halv 12 inatt) men det första JAG får göra när jag går upp är att börja plocka. Leksaker överallt, tidningar som ska sparas, tidningar som ska slängas, pennor, disk, torra gamla smörgåsbitar. Det är så stökigt och jag mår så dåligt över det! Men sambon ser inte detta tror jag för han kan ju tydligen bara sitta på ***** sitt och göra det han vill. Och jag orkar faktiskt inte gå och plocka hela tiden. Jag vill oxå bara sitta och ta det lugnt och njuta av Alicia och leka med henne, men jag kan inte slappna av när disken ropar, eller tvätthögen hotar att orsaka jordbävning om den skulla ramla ner på golvet.

Inte kan jag slänga igång dammsugaren heller när han inte är hemma för Al är rädd för den :/ Som sagt, jag vill skita i att fira jul och köpa julklappar och bara handla saker till hemmet. Men vi har inga pengar ändå så det spelar ju ingen roll..

Nejmen! Hade jag vaknat på rätt sida  idag eller?! Snälla pigga upp mig någon..

Arlas ekologiska..

Är det någon mer än jag som blir provocerad av tjejen i reklamfilmerna? Fast jag blir det bara för att hon är så där frisk och hurtig och söt som en annan knappast kände sig under graviditeten (eller nu heller för den delen) I den senaste låter hon lite trött på rösten, så det kändes lite bättre (ja, jag vet jag är en hemsk människa bla bla).. men hon är ju fortfarande så jävla söt!

Man kanske skulle börja äta ekologiskt?


julmarknad..

åh fy och blä och fy igen, vad trist det var att gå på julmarknaden i regn! inte ett dugg mysigt. Inte ens en julsångs-sjungande Peter Jöback på skiva kunde få julstämningen att inställa sig.. :(

Men.. fåren var intressanta. Alicia satt först och bara tittade på dem, typ "jaha?" sen bräkte en av dem.. då blev det fart i vagnen och hon tittade storögt på oss.. :)


Sen gick vi en liten sväng på stan, mest för att hon skulle få sova lite i vagnen. Det var inte heller mysigt.. Eller ja, mysigt var det ju på ett sätt, men.. nästa gång får det vara lite finare väder och lite mindre folk. :) Tur man är hemma om dagarna så man kan köpa julklappar på vardagarn och slippa att trängas..

Alicia somnade kl 18 ikväll, få s om hon sover lika bra inatt som natten som var. Det värsta var att André sov på soffan och då för engångsskull sov vi bra, vi tjejer! Blir till att ha skilda sovrum.. värsta pensionärsvarningen! hehe.. Men vad gör man inte. Vi måste ju få sova alla 3!!


En till blogg

Har gjort en till blogg, handlar om lite gi och så.. kika in om du vill

http://theycallmeamilf.blogg.se/gi finns även som länk här på sidan

:)

Nu är det Sara jag ska tacka för att hon hjälpt mig förstå stilmallarna :)

RSS 2.0